Με την ταινία «Οι Βράχοι της Ελευθερίας» συνεχίζει το πρόγραμμα του ο δημοτικός κινηματογράφος «Απόλλων» από τη νέα κινηματογραφική εβδομάδα. Πρόκειται για ταινία αμερικάνικης παραγωγής και αφορά τον άτυχο έρωτα μεταξύ μιας νεαρής Ελληνίδας χωριατοπούλας και ενός Τούρκου αξιωματικού κατά την αυγή του πολέμου για την ανεξαρτησία της Ελλάδας ενάντια στην Οθωμανική Αυτοκρατορία το 1821. Για τους μικρούς φίλους, επιστρέφουν τα «Χαρούμενα Σαββατοκύριακα»,  με είσοδο μόνο 3 ευρώ και με τον «Μικροπόδαρο» να υπόσχεται άφθονο γέλιο και διασκέδαση!

«Οι Βράχοι της Ελευθερίας»

«Οι Βράχοι της Ελευθερίας» είναι η ιστορία ενός άτυχου έρωτα μεταξύ μιας νεαρής Ελληνίδας χωριατοπούλας και ενός αμφιλεγόμενου Τούρκου αξιωματικού, κατά την αυγή του ελληνικού πολέμου για την ανεξαρτησία ενάντια στην Οθωμανική Αυτοκρατορία, το 1821. Η εικοσάχρονη Άννα-Χριστίνα ερωτεύεται τον Συνταγματάρχη Ταρίκ, ένα ανερχόμενο αστέρι του τουρκικού στρατού, που έχει μεγάλες αμφιβολίες για τις βάρβαρες μεθόδους διακυβέρνησης των συμπατριωτών του και που κάποτε της είχε χαρίσει τη ζωή όταν ήταν παιδί και βρέθηκε στο χείλος του γκρεμού… αλλά το εκκολαπτόμενο ειδύλλιό τους φέρνει τραγωδία στην οικογένεια και στο χωριό της. Ορκισμένη να εκδικηθεί τους Τούρκους, η Χριστίνα λαμβάνει μέρος στην ελληνική επανάσταση και αναπόφευκτα γίνεται τοπικό σύμβολο του ελληνικού κινήματος αντίστασης, εμπνέοντας τους συμπατριώτες της και προκαλώντας την οργή των Τούρκων, που προσφέρουν αμοιβή για το κεφάλι της. Έχοντας πιστέψει ότι θα μπορούσε να αφήσει πίσω τα συναισθήματά της, η Χριστίνα πρέπει να έρθει αντιμέτωπη με τον άνδρα, που την αγαπά ακόμη και θέλει να την κρατήσει ασφαλή αλλά που τώρα του έχουν αναθέσει την αιχμαλωσία της. Οι συναντήσεις και οι αψιμαχίες τους οδηγούν αναπόφευκτα σε μια τραγική αντιπαράθεση κατά τη διάρκεια μιας κρίσιμης μάχης μεταξύ των Ελλήνων και των Τούρκων που θα αλλάξει την πορεία της ιστορίας.

Σκηνοθεσία: Βαν Λινγκ

Ηθοποιοί: Τάνια Ρέιμοντ, Γιαν Ουντίν, Ράζα Τζάφρι, Πάτι Λούπον, Κρίστοφερ Πλάμερ, Κέβιν Κόριγκαν, Μπίλι Ζέιν, Ντίνο Κέλλυ, Τζέιμι Κρίστιαν Γουόρντ, Κώστας Μάντιλορ, Σάιμον Κασσιανίδης, Ρακέλ Κάσιντι, Ρουθ Γκέμελ, Κάρλο Ρότα, Άιβαν Κέι

Διάρκεια: 137 λεπτά


Cliffs of Freedom / Οι Βράχοι της Ελευθερίας

«Μικροπόδαρος» (μεταγλωττισμένο )

‘Η ταινία «Ο Μικροπόδαρος» φέρνει τα πάνω κάτω σε όλα όσα ξέρουμε για τα Γέτι, όταν ένα νεαρό και έξυπνο Γέτι ανακαλύπτει κάτι που πίστευε πως δεν υπήρχε – έναν άνθρωπο. Τα νέα για τον «Μικροπόδαρο» του φέρνουν δόξα και μια ευκαιρία να κερδίσει το κορίτσι των ονείρων του. Επίσης, αναστατώνει την κοινότητα των Γέτι για το τι άλλο θα μπορούσε να υπάρχει στον κόσμο πέρα από το χιονισμένο τους χωριό, σε μια ζωηρή περιπέτεια για τη φιλία, το κουράγιο και την χαρά της ανακάλυψης. Η ταινία animation «Ο Μικροπόδαρος» είναι μια ταινία για όλη την οικογένεια, με πρωτότυπη μουσική που θα κερδίσει μικρούς και μεγάλους.


Ο Μικροπόδαρος (Smallfoot) - Μεταγλωττισμένο Teaser Trailer

Πρόγραμμα προβολών – Πέμπτη  9/5 έως Τετάρτη 15/5:

  • «Οι Βράχοι της Ελευθερίας, καθημερινά στις 19:00 & 21:30
  • «Μικροπόδαρος», Σαββατοκύριακο  11-12 Μαρτίου στις 17:00

*Τη Δευτέρα 13 Μαΐου λόγω κινηματογραφικής λέσχης, το πρόγραμμα διαμορφώνεται ως εξής:

  • «Οι Βράχοι της Ελευθερίας» , στις 19:00
  • «Αφιέρωμα στο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης», – είσοδος ελεύθερη, στις 21:30