Με τρεις διακεκριμένους ερευνητές και επιστήμονες θα σηματοδοτηθεί η έναρξη του Patras Science Festival 2019 που θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 8 Μαΐου στις 19.00 στο Royal Theater Patras, τον Μάνο Δανέζη, Αστροφυσικό, μέλος του σώματος Ομότιμων Καθηγητών του Πανεπιστημίου Αθηνών, τον Στάθη Γκόνο, Διευθυντή Ερευνών ΙΒΦΧΒ - Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών και τον Γιάννη Ιωαννίδη, Πρόεδρο & Γενικό Διευθυντή του ΕΚ «Αθηνά», καθηγητή του Τμήματος Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών, ΕΚΠΑ.

Την Τελετή Έναρξης θα ανοίξουν με τις μοναδικές μουσικές τους οι μαθητές του Μουσικού Σχολείου Πατρών. Με θέμα «Το Μέλλον της Επιστήμης - (το) δικό μας παρόν», το φεστιβάλ επιστήμης Patras Science Festival, επιστρέφει στην Πάτρα από 8 έως 11 Μαΐου 2019, αναμένοντας να προσελκύσει τη μαθητική, τη φοιτητική και την επιστημονική κοινότητα. Ερευνητές, ακαδημαϊκοί και εκπαιδευτικοί θα μας ξεναγήσουν στον κόσμο της επιστήμης και στα καθημερινά επιστημονικά φαινόμενα μέσα από ένα συναρπαστικό, κατανοητό και ευφάνταστο τρόπο.

Ο Μάνος Δανέζης θα μιλήσει για την τέταρτη βιομηχανική επανάσταση που έρχεται στο προσκήνιο και συγκεκριμένα το θέμα του θα είναι: «Ανθρώπινος Βιοϋπολογιστής & Τεχνητή Νοημοσύνη: Η είσοδος στην 4η Βιομηχανική Επανάσταση». Για την τεχνητή νοημοσύνη και για τις προσκλήσεις της θα μιλήσει και ο Γιάννης Ιωαννίδης με θέμα: «Το μέλλον μας στα χέρια της Τεχνητής Νοημοσύνης;» Ο τρίτος ομιλητής θα είναι ο  Στάθης Γκόνος και θα έχει θέμα στην ομιλία του "Αναζητώντας την αιώνια νεότητα".

Το «Patras Science Festival» διοργανώνεται από τον εκπαιδευτικό οργανισμό «Επιστήμη Επικοινωνία - SciCo» και το Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο υπό την αιγίδα του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου και της Γενικής Γραμματείας Έρευνας και Τεχνολογίας με την υποστήριξη της Περιφερειακής Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Ελλάδας και του Αρχαιολογικού Μουσείου Πατρών.

Το Φεστιβάλ υποστηρίζουν με τη συνεργασία τους πλήθος ακαδημαϊκών και ερευνητικών φορέων, καθώς και εκπαιδευτικοί οργανισμοί της χώρας και του εξωτερικού. Ενημερωθείτε για το πρόγραμμα του Patras Science Festival στο patras-sciencefestival.gr.

Γενικές Πληροφορίες:
Διάρκεια: 8 έως 11 Μαΐου 2019
Είσοδος Ελεύθερη
Patras Science Festival 2019.