Σε κακή κατάσταση παραμένουν τα περιπολικά της Αστυνομικής Διεύθυνσης Αχαΐας, καθώς τα περισσότερα από αυτά είναι οχήματα χρόνων, χωρίς να τους έχει γίνει η ανάλογη συντήρηση. 

Σύμφωνα με αστυνομικούς, ένας μεγάλος αριθμός των περιπολικών είναι προβληματικά και το γεγονός αυτό βάζει σε κίνδυνο τις ζωές των ανθρώπων του σώματος, ενώ αποτελεί ένα ακόμα εμπόδιο στο να κάνουν σωστά τη δουλειά τους. 

Χαρακτηριστικό της κακής κατάστασης που βρίσκονται τα περιπολικά της ΕΛ.ΑΣ. στην περιοχή, είναι τα φθαρμένα λάστιχα από την πολλή χρήση. Τα λάστιχα δεν έχουν αντικατασταθεί για τα περισσότερα περιπολικά εδώ και μήνες, καθώς δεν έχει προβλεφθεί ούτε ένα ευρώ για τις αλλαγές τους, με αποτέλεσμα να κινδυνεύει η ζωή των αστυνομικών όταν αναπτύσσουν ταχύτητα. 

Αν δεν υπάρξει άμεσα κάποια παρέμβαση για το θέμα και δεν διορθωθεί κάπως η κατάσταση δεν θα αργήσει η στιγμή που θα δούμε περιπολικά την ώρα που κυνηγούν κακοποιούς να ξεμένουν στο δρόμο. Κάτι που φυσικά μόνο καλό δεν είναι για την εικόνα της Ελληνικής Αστυνομίας.