Τα Καμίνια δεν συμπεριλαμβάνονται στις στάσεις του Προαστιακού που αναμένεται να ξεκινήσει δοκιμαστικά τα δρομολόγια του το μεσημέρι της Δευτέρας, στο πλαίσιο της επέκτασης της σιδηροδρομικής γραμμής που έχει ολοκληρωθεί. 

Το γεγονός αυτό έχει ξεσηκώσει τους κατοίκους των Καμινίων που απειλούν με κινητοποιήσεις, ενώ ζητούν από τους αρμοδίους φορείς σε επιστολή τους να επανεξετάσουν την στάση τους. Η ανακοίνωση για την κινητοποίησή τους αναφέρει τα εξής: 

"Ο Πρόεδρος και οι κάτοικοι της Κοινότητας Καμινίων με κατάπληξη και δυσφορία πληροφορηθήκαν μόλις τον τελευταίο καιρό, ότι στη γραμμή Προαστιακού Πάτρας- Κ. Αχαΐας, η στάση Καμινίων δεν συμπεριλαμβάνεται στις στάσεις του Προαστιακού αν και επανειλημμένως είχαμε προφορικά ενημερωθεί ότι θα δημιουργηθεί στάση , μετά από έγγραφα που είχαμε αποδώσει στον Δήμο και στην Τρενοσέ κατά το παρελθόν ( με αρ. πρωτ:2646573/5-2015 κ.α ). Για το λόγο αυτό έγιναν όλες οι προεργασίες για το στήσιμο του σταθμού και έτσι πιστέψαμε ότι θα γίνει.

Θεωρώντας ότι αυτό είναι απαράδεκτο και άδικο για τους κατοίκους των Καμινίων σας υπενθυμίζουμε τα εξής:

1) Τα Καμίνια είναι η μεγαλύτερη κοινότητα στη γύρω περιοχή με μόνιμο πληθυσμό 763 κάτοικους, σε αντίθεση με 393 στα Τσουκαλέικα και 608 στον Κ. και Α. Αλισσό ( Απογραφή 2011)

2) Η Κοινότητα μας είναι η μόνη από όλες τις υπόλοιπες η οποία έχει δύο μεγάλα Ξενοδοχεία Διεθνούς φήμης ( 5* και 4 *) και ενοικιαζόμενα δωμάτια , πολλές ταβένες και εστιατόρια με τουρισμό καθ΄'ολη την διάρκεια του χρόνου

3) Η Κοινότητα έχει πολλούς φοιτητές όπου ο προαστιακός θα τους λύσει πολλά οικονομικά αλλά και προβλήματα μεταφοράς αφού περνάει από το Πανεπιστήμιο Πατρών

4) Στην Κοινότητα λειτουργεί Νηπιαγωγείο και 6/θεσιο Δημοτικό Σχολείο με πολλά παιδιά. 

5) Η Στάση Καμινίων ήταν από τους παλαιότερους και λίγους σταθμούς στην γραμμή του τρένου Πάτρας Καλαμάτας που λειτουργούσε για πολλά χρόνια και ήταν ιστορικής σημασίας για την κοινότητά μας

Για όλα τα παραπάνω διαμαρτυρόμαστε εντόνως γιατί διαγράφηκε η στάση των Καμινίων και ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ την επανίδρυσή της. Σήμερα Δευτέρα 6/05/2019 και ώρα 12.15 το μεσημέρι οι κάτοικοι των Καμινίων, θα παρευρεθούν στο σταθμό ως ένδειξη διαμαρτυρίας Θα αντισταθούμε σθεναρά και θα διεκδικήσουμε το δίκαιο αυτό αίτημα για την παρατημένη κατά όλα τα υπόλοιπα περιοχή μας".