Με ιδιαίτερη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το τριήμερο Παρασκευής - Κυριακής, το 11ο Διεθνές Φεστιβάλ Φιλαρμονικών Χορωδιών και Ορχηστρών, που οργάνωσε ο Σύνδεσμος Φιλαρμονικών - Χορωδιών Ελλάδος στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, 3-5 Μαΐου και στο οποίο έλαβε μέρος η Φιλαρμονική Ορχήστρα της Πολυφωνικής.

Το Φεστιβάλ, τελούσε υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού- Αθλητισμού, του Υπουργείου Τουρισμού, του ΕΟΤ, της Περιφέρειας Αττικής και του Δήμου Αθηναίων και έλαβαν μέρος 45 συγκροτήματα από όλη την Επικράτεια και το εξωτερικό.

Παράλληλη δράση του 11ου Διεθνούς Φεστιβάλ Μουσικής, απετέλεσε η Παρέλαση Φιλαρμονικών από την Πλατεία Καπνικαρέας μέχρι την Πλατεία Συντάγματος, όπου έπαιξαν επιλεγμένα έργα του ρεπερτορίου τους.

Η Φιλαρμονική Ορχήστρα της Πολυφωνικής, το βράδυ του Σαββάτου στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών [αίθουσα Χρήστου Λαμπράκη], παρουσίασε τα έργα: ‘’THE PLANETS- MARS’’, GUSTAV HOLST και ‘’GREEK FOLK SONG SUITE’’, FRANCO CESARINΙ, [Haralambis- Stu Psiloriti- Vassilikos tha gino], με τη διεύθυνση του Αρχιμουσικού, Γιώργου Μπουρδόπουλου.

Το Φεστιβάλ παρουσίασαν η δημοσιογράφος και παρουσιάστρια του Alpha Tv, Βίκυ Χαντζή και η ηθοποιός Ειρήνη Αμανατίδου. Αρχηγός της αποστολής ήταν ο Καλλιτεχνικός Διευθυντής του Οργανισμού Μο Σταύρος Σολωμός, ενώ μετείχαν και τα μέλη του Δ.Σ., Αρετούσα Νικολοπούλου και Παναγιώτης Αρκαδιανός.

Το παρελθόν Σάββατο επίσης, πραγματοποιήθηκε στο αμφιθέατρο του Αρχαιολογικού Μουσείου Πατρών, η τελετή απονομής των βραβείων ‘’Jean Moreas’’ 2018, σε συνδιοργάνωση της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, με το ‘’Γραφείο Ποίησης’’ Πατρών.

Στην εκδήλωση μετείχε και το Ωδείο της Πολυφωνικής [Διεύθυνση: Γιώργος Μπουρδόπουλος, Διοικητική Διεύθυνση: Έφη Καββαδία- Ζέρβα], με τους καθηγητές του Ωδείου: Γιώργο Αθανασακόπουλο [κιθάρα], Σωτήρη Γκλαβά [μαντολίνο],Τέτη Ζέρβα [μαντόλα] και στο τραγούδι τη Δέσποινα Κριμπά, που ερμήνευσαν έργα, σε ποίηση Οδυσσέα Ελύτη και Σαπφούς, των συνθετών Δημήτρη Λάγιου και Γιώργου Αθανασακόπουλου.