Πάνω από 1.400 υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι κατέρχονται στους δέκα συνδυασμούς των δημοτικών παρατάξεων που διεκδικούν την δημαρχία της Πάτρας, ενώ υπάρχουν και δεκάδες κοινοτικοί και διαμερισματικοί σύμβουλοι που κατεβαίνουν υποψήφιοι. 

Το Σαββατοκύριακο ολοκληρώθηκαν οι καταθέσεις των συνδυασμών στο Πρωτοδικείο της Πάτρας, ενώ η σχετική προθεσμία έληξε τα μεσάνυχτα της Κυριακής. Αξίζει να σημειωθεί ότι στους φακέλους που κατατέθηκαν συμπεριλαμβάνονται υποψηφιότητες για τον δήμο της Πάτρας, τα διαμερίσματα, αλλά και τα τοπικά συμβούλια.

Η "Λαϊκή Συσπείρωση" του απερχόμενου δημάρχου Κώστα Πελετίδη αποτελείται από 291 υποψηφίους (δείτε εδώ όλα τα ονόματα), ενώ η παράταξη "Πρωτεύουσα Ξανά" του Γρηγόρη Αλεξόπουλου κατεβάζει 214 υποψηφίους (δείτε εδώ όλα τα ονόματα)

Στο ψηφοδέλτιο της "Νέας Πόλης" του Νίκου Νικολόπουλου περιλαμβάνονται 75 υποψήφιοι (δείτε εδώ όλα τα ονόματα), ενώ 165 υποψήφιοι υπάρχουν στην "Ώρα Πατρών" και στο συνδυασμό του Γιώργου Ρώρου (δείτε εδώ όλα τα ονόματα). 

Το πλήρες ψηφοδέλτιο του "Σπιράλ" με 67 υποψηφιότητες κατέθεσε στο Πρωτοδικείο ο επικεφαλής του Πέτρος Ψωμάς (δείτε εδώ όλα τα ονόματα), ενώ το ίδιο έκανε και ο Χρήστος Πατούχας της Ανυπότακτης Πολιτείας με 95 υποψηφίους (δείτε εδώ όλα τα ονόματα). 

Από την πλευρά του ο Νίκος Παπαδημάτος και ο συνδυασμός του "Πάτρα Ενωμένη" θα έχει 183 υποψηφίους δημοτικούς (δείτε εδώ όλα τα ονόματα), διαμερισματικούς και τοπικούς συμβούλους, ενώ ο Νίκος Τζανάκος με την "Πάτρα η δική μας πόλη" κατεβαίνει με 133 υποψηφίους (δείτε εδώ όλα τα ονόματα). 

74 υποψηφίους δημοτικούς συμβούλους με την παράταξη "Πάτρα Διεθνής Σύγχρονη Πόλη", περιλαμβάνει το ψηφοδέλτιο του Αλέξανδρου Χρυσανθακόπουλου (δείτε εδώ όλα τα ονόματα), ενώ το "Κοινοτικόν" του Θόδωρου Ντρίνια περιέχει 61 ονόματα υποψηφίων συμβούλων στο ψηφοδέλτιο του (δείτε εδώ όλα τα ονόματα). 

Αξίζει να σημειωθεί ότι σε αρκετές κοινότητες, οι συνδυασμοί δεν έχουν κατεβάσει υποψηφίους και στηρίζουν ανεξάρτητες υποψηφιότητες.