Τον ασυνήθιστο τρόπο με τον οποίο ετάφη ο πατέρας της αποκάλυψε η κόρη του Luke Perry.

O Dylan του Beverly Hills κατά κόσμον Luke Perry, ο οποίος έφυγε από τη ζωή τον Μάρτιο ύστερα από βαρύ εγκεφαλικό, ετάφη μέσα σε ένα φιλικό προς το περιβάλλον «κοστούμι μανιταριού» αντί για ένα παραδοσιακό φέρετρο.

Η Sophie Perry αποκάλυψε στο Instagram πώς ο πατέρας της έμαθε για την δυνατότητα αυτής της ιδιαίτερης ταφής, η «οποία επιστρέφει το σώμα στο χώμα χωρίς να κάνει κακό στο περιβάλλον», και ζήτησε να θαφτεί με αυτόν τον τρόπο όταν πεθάνει.


«Τον Δεκέμβριο πήγα στο Σαν Φρανσίκσο με δύο καλούς μου φίλους. Ο ένας δεν είχε έρθει ποτέ ξανά στην Καλιφόρνια, οπότε επισκεφθήκαμε το πάρκο Redwoods. Τράβηξα αυτή τη φωτογραφία τότε» γράφει η Perry στο Instagram σε μια ανάρτηση όπου παρουσιάζει μια φωτογραφία από μανιτάρια. 

«Τώρα τα μανιτάρια έχουν ιδιαίτερο συμβολισμό για μένα. Κάθε εξήγηση που θα δώσω αδικεί λίγο την ιδιοφυή ιδέα που είναι το κοστούμι από μανιτάρια, όμως βασικά πρόκειται για μια οικολογική μέθοδο ταφής», ανέφερε η κόρη του Luke Perry. «Όταν ο πατέρας μου την ανακάλυψε ήταν περισσότερο ενθουσιασμένος από ποτέ. Κηδεύτηκε μέσα σε ένα κοστούμι μανιταριού, ήταν μία από τις τελευταίες του επιθυμίες Πρόκειται για ένα πραγματικά θαυμάσιο πράγμα για έναν υπέροχο πλανήτη και θέλω να το μοιραστώ μαζί σας».

Σύμφωνα με την Coeio.com, την εταιρεία που σχεδιάζει τα συγκεκριμένα προϊόντα, ένα κοστούμι μανιταριού κοστίζει 1500 δολάρια, είναι φτιαγμένο από ύφασμα και βγαίνει σε τρία μεγέθη, ανάλογα με το ύψος του νεκρού. Τα χρώματα επιλογής είναι δύο, μαύρο ή nude. Βασική λειτουργία του ασυνήθιστου «φέρετρου» είναι να επιταχύνει την αποσύνθεση του νεκρού. Το κοστούμι περιέχει μανιτάρια και άλλους μικροοργανισμούς που προχωρούν τη διαδικασία, ενώ εξουδετερώνουν τις τοξίνες που περιέρχονται στο πτώμα και μεταφέρουν θρεπτικές ουσίες στο έδαφος και τα φυτά.