«Με πάνω από 50 έργα οδοποιίας αφήνουμε το αποτύπωμά μας σε κάθε γωνιά της Αιτωλοακαρνανίας και έχουμε διαμορφώσει έναν ολοκληρωμένο σχεδιασμό για το αύριο, που περιλαμβάνει έργα έτοιμα να ξεκινήσουν στη Δυτική Ελλάδα».

Το στίγμα της παράταξης έδωσε ο Περιφερειάρχης και επικεφαλής του συνδυασμού «Δυτική Ελλάδα-Δικαίωμα στην πρόοδο» Απόστολος Κατσιφάρας που μαζί με υποψήφιους Περιφερειακούς Συμβούλους, το απόγευμα του Σαββάτου  συνέχισαν τις επαφές τους με πολίτες της Αιτωλοακαρνανίας.


Κατά τις επισκέψεις τους στο Αιτωλικό και τον Αστακό συζήτησαν για τις μεγάλες παρεμβάσεις που βρίσκονται σε φάση υλοποίησης, με επίκεντρο την  Ολοκληρωμένη Χωρική Επένδυση Μεσολογγίου – Αιτωλικού που περιλαμβάνει συνολικά 33 έργα, με προϋπολογισμό 48 εκατομμύρια ευρώ, τα οποία θα αναμορφώσουν και θα αναδείξουν ολόκληρη τη ζώνη παρέμβασης.

Επίσης, έμποροι και επαγγελματίες τόνισαν ότι αναμένουν με ιδιαίτερο ενδιαφέρον τις αστικές αναπλάσεις που έχει προετοιμάσει η Περιφερειακή Αρχή και αφορούν το νότιο τμήμα Αιτωλικού  και την  ανάπλαση παραλιακού μετώπου Αστακού που έχουν δρομολογηθεί, με στόχο να ενισχύσουν τον τουριστικό χαρακτήρα των συγκεκριμένων περιοχών.

Ο εκ νέου υποψήφιος Περιφερειάρχης επεσήμανε ότι στο σχεδιασμό που έχει διαμορφωθεί ιδιαίτερη βαρύτητα έχει δοθεί στις υποδομές που βελτιώνουν την ποιότητα ζωής και έχουν στόχο την προστασία του περιβάλλοντος κι έφερε ως παράδειγμα  το έργο αποκατάστασης κακοτεχνιών του Κεντρικού Αποχετευτικού Δικτύου Αστακού Δήμου Ξηρόμερου.

«Γνωρίζουμε τις ανάγκες κάθε περιοχής. Νοιαζόμαστε για τους πολίτες. Έχουμε σχέδιο που μπορούμε να υλοποιήσουμε με συνέπεια» τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Κατσιφάρας.

Σήμερα Κυριακή, ο Περιφερειάρχης κι επικεφαλής του συνδυασμού «Δυτική Ελλάδα – Δικαίωμα στην Πρόοδο» Απόστολος Κατσιφάρας, συνοδευόμενος από στελέχη της παράταξης νωρίς το πρωί βρέθηκαν στην Πάλαιρο και συνεχίζουν τις επαφές τους με τους πολίτες με επισκέψεις στο Μύτικα και τη Βόνιτσα.