Ο Σύλλογος Ορειβασίας - Χιονοδρομίας - Αναρρίχησης - Προστασίας περιβάλλοντος Καλαβρύτων από το 1980, και κάθε χρόνο, τη 2η Κυριακή του Μαΐου οργανώνει το Πανελλήνιο Πέρασμα στο φαράγγι του Βουραϊκού Ποταμού.

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση των διοργανωτών στο facebook: "Η κατάβαση στο φαράγγι γίνεται από τις γραμμές του Οδοντωτού ξεκινώντας από τα Καλάβρυτα και με τελικό προορισμό το Διακοπτό συνολικής απόστασης 22 χλμ.

Εναλλακτικά μπορείτε να ξεκινήσετε και από τη Ζαχλωρού, στην οποία φτάνετε με το αυτοκίνητό σας, ή με τον Οδοντωτό, και να περπατήσετε μόνο τα 10 χλμ μέχρι τη στάση Νιάματα. Ο οδοντωτός εκείνη την ημέρα πραγματοποιεί όλα τα δρομολόγια κανονικά σε χαμηλές ταχύτητες και σταματάει σε όλους τους ενδιάμεσους σταθμούς ώστε να εξυπηρετεί τους πεζοπόρους.

Το πρόγραμμα έχει ως εξής: Ξεκινάτε με τον σύλλογο, την παρέα σας ή μόνοι σας, την Κυριακή 12/5 το πρωί στις 7:30 από το σταθμό του Οδοντωτού, στα Καλάβρυτα, ακολουθώντας τις γραμμές του τρένου με προορισμό τον πρώτο μας σταθμό στη Ζαχλωρού. Αν πάλι θέλετε να ξεκινήσετε αργότερα ή από τη Ζαχλωρού, ώστε να διανύσετε μικρότερη απόσταση, μην διστάσετε νομίζοντας ότι θα είστε μόνοι σας!

Οι ομάδες και οι παρέες που ξεκινούν ανά διαστήματα είναι πολλές οπότε… ακολουθήστε τους!


Φέτος συμπληρώνονται 88 χρόνια από την ίδρυση του Ορειβατικού (το 1931) και 39 χρόνια (από το 1980), που πραγματοποιεί το Πανελλήνιο Πέρασμα στο Φαράγγι του Βουραϊκού.

Πρέπει να είμαστε όλοι παρόντες.

Σε περιμένουμε όπως πάντα, το δεύτερο Σαββατοκύριακο* του Μάη στις 11 και 12 του μήνα.

Καλή αντάμωση.

*(Ο σύλλογος το Σάββατο πραγματοποιεί εκδήλωση με διάφορα θέματα που αφορούν το περιβάλλον, τον τουρισμό, τον Οδοντωτό κτλ και την Κυριακή είναι η πεζοπορία.)"