Δέχθηκε αρκετές προτάσεις γάμου και μία φορά πήγε να ανέβει τα σκαλιά της εκκλησίας, αλλά τελικά δεν ήταν το τυχερό.

Η Έφη Παπαθεοδώρου, η αγαπητή ηθοποιός, σε συνέντευξή της, μίλησε επίσης για τη συντροφικότητα και για το σοκ που έπαθε με την απώλεια του μπαμπά της.

-Προτάσεις γάμου δεχθήκατε;

«Βέβαια, έρχονταν προτάσεις γάμου. Ο μπαμπάς ήταν γιατρός. Είχα τη μεγάλη τύχη να έχω γονείς που δεν έβαζαν σ' εμένα και στις δύο αδελφές μου να σκεφτούμε ότι ο σκοπός της ζωής μας ήταν ο γάμος. Άμα θέλαμε παντρευόμασταν. Δεν παντρεύτηκα ποτέ, δεν έτυχε. Έφτασα μέχρι... κάπου, αλλά δεν έγινε. Καλύτερα, γιατί είμαι και λίγο φιλάσθενη, αλλά και άνθρωπος που θα υποτασσόμουν ή θα καταπίεζα τον άλλο. Υπήρξαν στη ζωή μου 1-2 παιδιά, πολύ ωραία, σωστά και γλυκά, αλλά στη μία περίπτωση θα ζούσαμε μέσα στη φτώχεια και δεν γινόταν. Στην άλλη περίπτωση, δεν κατάλαβα ότι ήταν τόσο ερωτευμένος κι εγώ του έπαιζα το ρόλο μου. Εκείνος είχε έρθει να μου πει να τα φτιάξουμε κι εμένα το μυαλό μου ήταν να παίζω τους ρόλους που είχα στη σχολή. Το θέατρο και η τέχνη ήταν κομμάτια της ζωής και των ονείρων μου. Μια περίπτωση, με κάποιον που έτυχε μέσα από το θέατρο, αλλά έκανα πέρα, όμως δεν έχω μετανιώσει, γιατί νιώθω ελευθερία και ανεξαρτησία πάρα πολλά χρόνια κι αυτό μου δίνει χαρά να δημιουργώ και να αποφασίζω.

- Η συντροφικότητα;

«Έχω πολλούς φίλους. Νομίζω πως οι νέοι είναι πιο μόνοι από τους μεγάλους. Έκανα ταξίδια στο εξωτερικό, αλλά δεν ήθελα να αφήσω την Ελλάδα. Ήμουν πολύ δεμένη με τους γονείς μου. Δυσκολεύτηκα πολύ, γιατί η μαμά μου είχε καρκίνο στο στήθος, αλλά το ξεπέρασε κι έφτασε μέχρι 97 χρονών. Ο μπαμπάς μου το πρόλαβε νωρίς. Της αφαίρεσαν το στήθος, είχε πρηστεί το χέρι της κι επειδή ήταν καλλονή, υπέφερε που το χέρι της είχε παραμορφωθεί. Είχε μεγάλη θέληση για ζωή. Το έπαθε γύρω στα 65, της αφαίρεσαν τα πάντα και δεν είχε μετάσταση. Περάσαμε αγωνία. Με τη μαμά είχα δεθεί πολύ, όπου πηγαίναμε μας έλεγαν «το ζευγαράκι». Μου είχαν μεγάλη αδυναμία οι γονείς μου, γιατί οι δύο αδελφές μου έλειπαν κι εγώ ήμουν μαζί τους. Ο μπαμπάς δεν είχε αρρωστήσει σχεδόν ποτέ και μας «έφυγε» μέσα σε 3 μέρες, από ανεύρυσμα, στα 88 του. Ηταν το πρώτο μεγάλο σοκ που πάθαμε. Η μαμά μου ήταν χαμένη», λέει στο ΛΟΙΠΟΝ.