Πάνω από 300 αυτοκίνητα βρίσκονται αυτή τη στιγμή εγκαταλειμμένα στους δρόμους της Πάτρας, πιάνοντας θέσεις στάθμευσης. 

Πρόκειται για οχήματα που παραμένουν στις θέσεις τους εδώ και χρόνια, κανείς δεν έχει ενδιαφερθεί για αυτά και έχουν σταδιακά μετατραπεί σε εστίες μόλυνσης, με το πρόβλημα όσο περνάει ο καιρός να γίνεται πιο έντονο. 

Οι κάτοικοι της Πάτρας που έχουν κατά καιρούς ενοχλήσει τις υπηρεσίες του δήμου για να παρέμβουν και να μαζέψουν εγκαταλειμμένα οχήματα έχουν παρατηρήσει μία σχετική καθυστέρηση.

Οι άνθρωποι του δήμου από την πλευρά τους υποστηρίζουν ότι η καθυστέρηση αυτή έχει να κάνει με την εμπλοκή και άλλων υπηρεσιών για την απομάκρυνση των αυτοκινήτων ή δικύκλων, όπως είναι η Τροχαία και η Διεύθυνση Συγκοινωνιών, αλλά και με την γενικότερη γραφειοκρατία. 

Πάντως, σύμφωνα με τα όσα ειπώθηκαν στο δημοτικό συμβούλιο, κατά την διάρκεια του τελευταίου χρόνου, έχουν απομακρυνθεί από τους δρόμους της Πάτρας 151 οχήματα, ενώ η σύμβαση που είχε υπογράψει ο δήμος με τον εργολάβο προέβλεπε την απομάκρυνση 450 οχημάτων και των 50 δικύκλων.

Η καθυστέρηση που έχει παρατηρηθεί στην απομάκρυνση των οχημάτων αποτελεί και την αιτία που το δημοτικό συμβούλιο αποφάσισε την παράταση για ένα ακόμα έτος της σύμβασης που έχει με τον ιδιώτη. 

Η αύξηση των τελευταίων χρόνων των εγκαταλελειμμένων αυτοκινήτων σχετίζεται άμεσα με την οικονομική κρίση και την έλλειψη ρευστότητας που αντιμετωπίζουν οι πολίτες.

Όσοι αδυνατούν να πληρώσουν τα αυξημένα τέλη κυκλοφορίας των οχημάτων τους ή δεν αντέχουν το βάρος μιας επισκευής τους, αναγκάζονται και εγκαταλείπουν το αμάξι τους, αφήνοντας το τις περισσότερες φορές σε κάποιο άσχετο σημείο από την δική τους περιοχή. 

Το ζήτημα όμως είναι ότι τα αυτοκίνητα αυτά πιάνουν συνήθως θέσεις στάθμευσης, με αποτέλεσμα να συμβάλλουν στην αύξηση του προβλήματος του κυκλοφοριακού και των επιπτώσεων του, ειδικότερα σε δρόμους που βρίσκονται κοντά στο κέντρο της Πάτρας. 

Αξίζει να αναφέρουμε ότι από τη στιγμή που εντοπιστεί ένα παλιό αυτοκίνητο ο δήμος προχωράει στην επικόλληση του ειδικού αυτοκόλλητου που το χαρακτηρίζει ως εγκαταλειμμένο και μετά από 40 ημέρες αποσύρεται από την ανάδοχη εταιρεία. 

Οι δημότες που εντοπίζουν στη γειτονιά τους κάποιο όχημα που βρίσκεται σε χρόνια ακινησία, μπορούν να απευθύνονται στο Δήμο Πατρέων καλώντας στο τηλέφωνο 15190.