Τα όνειρα δεν είναι πάντα γλυκά, ούτε μοιάζουν να είναι αιώνια απατηλά. Υπάρχουν πολλών ειδών όνειρα και αρκετές φορές ορισμένα από αυτά μοιάζουν να έχουν ένα τόσο ρεαλιστικό χρώμα που μες στο μυαλό μας τα περνάμε για κάτι το πραγματικό. 

Ένα τέτοιο όνειρο, σύμφωνα με πολλούς ψυχαναλυτές, ίσως να είναι και ο έρωτας. Ο έρωτας, όπως έλεγαν τα βιβλία της αρχαίας ελληνικής γραμματείας ήταν δαίμονας και οι δαίμονες, σύμφωνα με την πεποίθηση των Ελλήνων δεν ήταν ούτε θεοί, ούτε άνθρωποι, αλλά ημίθεοι που λόγω της μισιακής αυτής κατάστασης είχαν μαγικές ιδιότητες και ζούσαν ανάμεσα στα δύο αυτά επίπεδα.

Των θεών και των ανθρώπων που πότε τους σέβονταν, πότε τους φοβούνταν και πότε τους ήθελαν κοντά τους. Ζούσαν με λίγα λόγια σε έναν διαφορετικό κόσμο ονείρων και σε αυτόν τον κόσμο έβαζαν όσους κατακτούσαν με τις μαγικές τους ιδιότητες. Από τον κόσμο αυτόν προέρχονται και τα δαιμόνια όνειρα, τα οποία ο GMARK, ένας Πατρινός ράπερ, έκανε τραγούδι, κυκλοφορώντας το στο youtube. 

Πρόκειται για την δεύτερη και πιο αξιόλογη προσπάθεια του GMARK (του κατά κόσμου Γιάννη Μάρκου) που έρχεται για να επιβεβαιώσει σε αυτούς που υποστηρίζουν ότι το ανερχόμενο είδος της ραπ μουσικής σκηνής της Πάτρας είναι η η τραπ. "Τα δαιμόνια όνειρα" είναι ένα τραγούδι που ήδη έχει κάνει αρκετά καλή αίσθηση και αρέσει στους viewers του youtube και που ανήκει σε αυτό το ανερχόμενο είδος της τραπ. 

"Έχουμε δε ένα όνειρο να προσπαθούν κάποιοι δαίμονες να μας διεκδικήσουν και εμείς προσπαθούμε να βγούμε μέσα από αυτό" τονίζει ο δημιουργός για το τραγούδι του και για το τι μιλάει. "Είναι ένα όνειρο το οποίο έχουμε δει και θέλαμε να το ζήσουμε". 


GMARK - Daimonia Oneira ft. Grafikos (Official Music Video)

Το τραγούδι έχει γυριστεί σε ένα μέρος της Πάτρας που έχει συνδεθεί στην συνείδηση αρκετών με δαίμονες ή φαντάσματα  και αποτελεί ένα από τα gothic σημεία αυτής της πόλης, στην έπαυλη Λυμπερόπουλου, απέναντι από το πρώην Στρατιωτικό Νοσοκομείο 409, ένα από τα κτίρια της αχαϊκής πρωτεύουσας που έχουν πίσω τους μία αιματοβαμμένη ιστορία. 

Ο GMARK είχε στο εγχείρημα του αυτό μία ομάδα παιδιών που το βοήθησαν σημαντικά σε αυτό το αποτέλεσμα. Αξίζει να σημειωθεί ότι το βίντεο κλιπ είναι του Κωνσταντίνου Βαβαρούτα και φυσικά είναι μέσα στο κλίμα και στο όλο ύφος, καταφέρνοντας να δέσει με τις εικόνες και τις λήψεις του τα beats της μουσικής, με το... δαιμονικό στοιχείο που χαρακτηρίζει το ύφος του τραγουδιού, αλλά και το μέρος που γυρίστηκε.