Κοντά στους πολίτες και επαγγελματίες των νότιων συνοικιών της Πάτρας βρέθηκε το Σάββατο ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας, Νεκτάριος Φαρμάκης.

Πιο συγκεκριμένα, ο κ. Φαρμάκης βρέθηκε στην περιοχή των Εργατικών Κατοικιών Ταραμπούρα, όπου είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με επιχειρηματίες της περιοχής, εμπόρους της λαϊκής αγοράς, αλλά και πολίτες που υπό βροχή έκαναν τα ψώνια τους, ενώ στη συνέχεια συνέχισε τις επισκέψεις του σε καταστήματα της οδού Ακρωτηρίου και της πλατείας Παπανδρέου.

Σε όλη τη διάρκεια των επαφών του, ο υποψήφιος Περιφερειάρχης, είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με εκατοντάδες πολίτες και να επιβεβαιώσει την εικόνα που συναντάει σε κάθε περιοχή της Αχαίας και γενικότερα της Δυτικής Ελλάδας και ιδιαίτερα στις λαϊκές γειτονιές και στα χωριά, των απλών ανθρώπων: Την απογοήτευση που υπάρχει από την μεγάλη απώλεια εισοδημάτων και αγοραστικής δύναμης, αλλά και από την ανεργία που κατατρώει τα σωθικά της τοπικής κοινωνίας και ιδιαίτερα, των πιο παραγωγικών ηλικιών.

«Ανεργία και φτώχεια, δυστυχώς, πάνε χέρι – χέρι στον τόπο μας» σχολίασε ο κ. Φαρμάκης, που σε όλες τις επαφές του τόνισε πως η Περιφέρεια, μπορεί να μην καθορίζει την οικονομική και φορολογική πολιτική του κράτους, όμως καθορίζει σε μεγάλο βαθμό την αναπτυξιακή στρατηγική της Δυτικής Ελλάδας, η οποία, όπως τόνισε «δυστυχώς, είναι… ανύπαρκτη».

«Δεν είμαστε θαυματοποιοί. Είμαστε όμως άνθρωποι που θέλουμε και ξέρουμε να δουλέψουμε για να ξεκολλήσει ο τόπος μας από την υπανάπτυξη που τον μαστίζει. Είμαστε αυτοί που θα μετατρέψουν την περιφερειακή διοίκηση σε πραγματική τοπική διακυβέρνηση, που θα συνθέσουμε και θα διεκδικήσουμε, αλλά και δεν θα χαριστούμε σε κανέναν που κινείται κόντρα στα συμφέροντα της τοπικής κοινωνίας» πρόσθεσε ο κ. Φαρμάκης, καταλήγοντας: «Θα σπάσουμε τη μιζέρια και την απογοήτευση, θα σταθούμε δίπλα στο πρόβλημα του πολίτη και θα ξεκινήσουμε από την αρχή το χτίσιμο ενός καλύτερου μέλλοντος για όλους!»