Με αρκετό κόσμο πραγματοποιήθηκε η γιορτή των λουλουδιών στην πλατεία Υψηλών Αλωνίων, σε ένα χαρούμενο κλίμα, με τους Πατρινούς να συνεχίζουν την παράδοση που θέλει την εκδήλωση αυτή να αποτελεί την υποδοχή της πόλης στον ερχομό της άνοιξης. 

Τα καταστήματα, παρά την πρώτη της θερμοκρασίας και το αεράκι που είχε η βραδιά γέμισαν από κόσμο καθώς τόσο στην πλατεία Υψηλών Αλωνίων, όσο και στην Τριών Ναυάρχων δεν μπορούσε κανείς να βρει με ευκολία τραπέζι στα καταστήματα εστίασης. 

Αρκετός κόσμος πέρασε και από τους 14 πάγκους των ανθοπωλείων, με τους Πατρινούς να αγοράζουν γλάστρες, στεφάνια, μπουκέτα λουλουδιών και πολλά ακόμα άνθη από την μεγάλη ποικιλία που υπήρχε. Χαρακτηριστικές είναι οι δηλώσεις του προέδρου του σωματείου των ανθοπωλείων Νίκου Ανδρικόπουλου που τονίζει τα εξής: 

"Η κίνηση ήταν αρκετά αυξημένη και όλα κύλησαν ομαλά. Σχεδόν ξεπουλήσαμε. Ο κόσμος ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα για αυτή την γιορτή και όσοι επαγγελματίες συμμετείχαν σε αυτή έμειναν απόλυτα ευχαριστημένοι από την κίνηση που υπήρξε, αλλά και γενικότερα από την όλη οργάνωση". Πάντως, ένα στοιχείο που θα μπορούσε να παρατηρήσει κανείς σε ότι αφορά την γιορτή των λουλουδιών ήταν το ακόλουθο. 

Ενώ η πλατεία Υψηλών Αλωνίων ήταν γεμάτη από κόσμο από τις απογευματινές ώρες μέχρι αργά το βράδυ, η πλατεία Ομονοίας όπου ήταν και αυτή μέσα στο πεδίο των εκδηλώσεων της γιορτής, ήταν σχεδόν άδεια. Παρόλο που στην πλατεία Ομονοίας γινόταν και εκεί συναυλία και υπήρχαν διάφορες εκδηλώσεις, ο κόσμος επικεντρώθηκε στην πλατεία Υψηλών Αλωνίων. 


Κερδισμένη και φέτος από την γιορτή των λουλουδιών ήταν η Τριών Ναυάρχων, με τα καταστήματα εστίασης να είναι γεμάτα από τον κόσμο, ενώ δουλειά είχαν και οι πάγκοι των μικροπωλητών που είχαν στηθεί στο πλαίσιο της γιορτής και πουλούσαν λουκουμάδες και διάφορα άλλα είδη. Σε γενικές γραμμές η γιορτή των λουλουδιών κύλησε αρκετά καλά και οι Πατρινοί έτρεξαν και φέτος για να πιάσουν τον Μάη. 

Ωστόσο, κάποια παράπονα ακούστηκαν από τα μέλη των 70 περίπου χορευτικών συγκροτημάτων που ανέβηκαν στις δύο σκηνές που είχαν στηθεί στην πλατεία Υψηλών Αλωνίων καθώς περίμεναν αρκετή ώρα για να χορέψουν. Πάντως, ο κόσμος το ευχαριστήθηκε και δεν σταμάτησε να βιντεοσκοπεί και να βγάζει φωτογραφίες με τους χορευτές. 



Η γιορτή των λουλουδιών στα Ψηλαλώνια της Πάτρας