Σχεδόν έτοιμο είναι το αρχιτεκτονικό «στολίδι» του Κατάρ για το Μουντιάλ, το στάδιο Al Wakrah, το οποίο σχεδίασε η διάσημη  βρετανο-ιρακινής καταγωγής αρχιτέκτονας, Ντάμε Ζάχα Χαντίντ.

Στο Al Wakrah θα γίνουν κάποιοι από τους αγώνες του Μουντιάλ 2022 και στο στάδιο θα μπορούν να φιλοξενηθούν έως και 40.000 φίλαθλοι. Η Ντόχα έδωσε στη δημοσιότητα ένα βίντεο από το εντυπωσιακό και πολυτελές στάδιο,οι εργασίες στο οποίο έχουν σχεδόν ολοκληρωθεί.


Al Wakrah Stadium Progress – April 2019 | Qatar 2022 تقدم استاد الوكرة – أبريل ٢٠١٩ | قطر ٢٠٢٢

Το στάδιο είναι χωρητικότητας 40.000 θέσεων, το οποίο σχεδιάστηκε από τη θρυλική Βρετανο-Ιρακινή αρχιτέκτονα, Ζάχα Χαντίντ, που έφυγε από τη ζωή το 2016. Το νέο γήπεδο θα κάνει τα εγκαίνια του στις 16 Μαΐου, όταν θα φιλοξενηθεί εκεί ο τελικός Κυπέλλου του Κατάρ.

Διχάζει η όψη του

Το εν λόγω στάδιο έχει χαρακτηριστεί ως «σημαντικό βήμα στον δρόμο για το Μουντιάλ του 2022», ενώ ο πρότζεκτ μάνατζερ του γηπέδου, Θάνι Χαλίφα Αλ Ζαράα, το έχει εγκωμιάσει για το «νεωτεριστικό και φουτουριστικό ντιζάιν».

«Ελπίζουμε πως χιλιάδες φίλοι του ποδοσφαίρου σε όλη τη χώρα θα συμμετέχουν μαζί μας σε αυτή την ξεχωριστή περίσταση, καθώς γιορτάζουμε την πρόοδο που έχουμε κάνει και ανυπομονούμε για το 2022 με αρκετό ενθουσιασμό».Τον ίδιο ενθουσιασμό πάντως δεν μοιράστηκαν και διάφοροι χρήστες των social media που χαρακτήρισαν το γήπεδο ως «γυναικείο κόλπο» λόγω του σχήματος του.

Η έμπνευση της Χαντίντ για το σχέδιο του γηπέδου προέκυψε από τις παραδοσιακές ιστιοφόρες βάρκες που χρησιμοποιούσαν στον Κόλπο οι ψαράδες για να μαζεύουν μαργαριτάρια.