Περίπου δύο εβδομάδες μετά την εκκένωσή του, αντιεξουσιαστές ανακατέλαβαν κτίριο στα Εξάρχεια.

Το βράδυ της Παρασκευής, άτομα του αντιεξουσιαστικού χώρου προχώρησαν στην ανακατάληψη κτιρίου στην οδό Μπουμπουλίνας στα Εξάρχεια. Διμοιρίες των ΜΑΤ και άλλες αστυνομικές δυνάμεις έσπευσαν στο σημείο, με συνέπεια να προκληθεί ένταση με άτομα που είχαν συγκεντρωθεί έξω από αυτό.

Πρόκειται για κτίριο που είχε εκκενωθεί στις 18 Απριλίου, έπειτα από μεγάλη αστυνομική επιχείρηση στα Εξάρχεια, κατά την οποία είχαν απομακρυνθεί από εκεί 68 πρόσφυγες και μετανάστες. Με ανάρτηση που έγινε σε ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου το βράδυ της Παρασκευής, γινόταν έκκληση για συγκέντρωση αλληλεγγύης έξω από το συγκεκριμένο κτίριο.

«Ο κοινός αγώνας των καταπιεσμένων είναι απειλή για την εξουσία και αυτόν τον αγώνα αποφασίσαμε να στεγάσουμε ανακαταλαμβάνοντας κομμάτι από το “χαμένο” έδαφος, αυτό της Μπουμπουλίνας 42. Θα τα πάρουμε όλα πίσω, γιατί όλα είναι δικά μας», αναφέρει μεταξύ άλλων το συγκεκριμένο κείμενο, το οποίο υπογράφει η «Αυτοοργανωμένη Κοινότητα Καταληψιών, Μεταναστών/τριών και Διεθνιστών Συντροφισσών/ων».