Τώρα που ο καιρός έχει ζεστάνει για τα καλά αναζωογονηθείτε με μια εκδρομή σε κάποιους από τους ομορφότερους προορισμούς στην Πελοπόννησο.

Παρακάτω, ακολουθούν τρεις ιδέες για καλοκαιρινή εξόρμηση μακριά από το κλεινόν άστυ με εικόνες που θα σας κάνουν να ξεχαστείτε έστω και για λίγο από την καθημερινότητα.

Καλαμάτα

Για πολλούς αποτελεί την ομορφότερη πόλη της Πελοποννήσου που κρατά τις ισορροπίες μεταξύ του αστικού και του φυσικού.

Τα τοπικά της προϊόντα με πρωταγωνιστές το λάδι και τις ελιές ταξιδεύουν σε όλη την Ελλάδα και τον κόσμο, χαρίζοντας το άρωμά τους, ενώ από το κάστρο της μέχρι τους δρόμους της, τα εκκλησάκια, τα μαγαζιά της και τη νυχτερινή ζωή, η Καλαμάτα έχει… χαρακτήρα.


Καλάβρυτα

Η γραφική κωμόπολη στην Ορεινή Αχαΐα, σε απόσταση 189 χλμ. από την Αθήνα, προσφέρεται για μονοήμερη εκδρομή από την πρωτεύουσα της χώρας. Χτισμένα σε υψόμετρο 756 μέτρων, κάτω από τη «σκιά» του Χελμού, τα Καλάβρυτα θα γίνουν το ιδανικό ορμητήριό σας για φυσιολατρικές εξορμήσεις.

Βόλτα στην πλακοστρωμένη 25η Μαρτίου, χάζι στα μαγαζιά με τα τοπικά προϊόντα και φαγητό στις παραδοσιακές ταβέρνες, συγκαταλέγονται στα must do κατά τη διαμονή σας εδώ. Αξιοθέατα που πρέπει να επισκεφτείτε είναι το Δημοτικό Μουσείο Καλαβρυτινού Ολοκαυτώματος, το Αρχοντικό της Παλαιολογίνας και η Ιερά Μονή Αγίας Λαύρας (5 χλμ. νοτιοδυτικά των Καλαβρύτων). Οι εξορμήσεις δεν λείπουν από το πρόγραμμα, καθώς το φαράγγι του Βουραϊκού με το φημισμένο οδοντωτό σιδηρόδρομο ενδείκνυνται για περιπέτειες στη φύση.


Ναύπλιο

Μία από τις ομορφότερες πόλεις της Ελλάδας, χαρακτηρίστηκε από τους Ενετούς κατακτητές ως η «Νάπολη της Ανατολής», με τους περισσότερους να την γνωρίζουν ως την πρώτη πρωτεύουσα του ελληνικού κράτους το 1828-1833, επί Ιωάννη Καποδίστρια. Σήμερα το Ναύπλιο αποτελεί έναν από τους δημοφιλέστερους τουριστικούς προορισμούς, σε κοντινή απόσταση από την Αθήνα, με πλούσια ιστορία και σπουδαία μνημεία και αξιοθέατα.

Σημεία αναφοράς της το περίφημο Παλαμήδι, που στέκει αγέρωχο στο πέρασμα του χρόνου από την εποχή της Ενετοκρατίας και «παρακολουθεί» τα τεκταινόμενα στην πόλη του Ναυπλίου αφ’ υψηλού, το πολυφωτογραφημένο Μπούρτζι, η κεντρική Πλατεία Συντάγματος με το Αρχαιολογικό Μουσείο, καθώς και ο Μεγάλος Δρόμος, όπως αποκαλείται ο πολυσύχναστος πεζόδρομος της Σταϊκοπούλου στην Παλιά Πόλη.