Νέες αιχμές κατά του Παύλου Πολάκη εξαπέλυσε ο Νίκος Φίλης, ωστόσο, έδειξε να υπερασπίζεται το έργο που έχει κάνει στον τομέα της Υγείας ο αναπληρωτής υπουργός.

Ο Νίκος Φίλης, που είχε «αδειάσει» τον Παύλο Πολάκη μετά την επίθεση στον Στέλιο Κυμπουρόπουλο, τόνισε πως ο αναπληρωτής υπουργός θα βρει τον τρόπο να διορθώσει την «ατυχή και αχρείαστη», όπως την χαρακτήρισε δήλωσή του.

Ο κ. Φίλης τόνισε πάντως θα καταψηφίσει την πρόταση μομφής που αναμένεται να καταθέσει η Νέα Δημοκρατία κατά του κ. Πολάκη.

«Είναι λάθος να επικεντρώνουμε σε ένα θέμα που αφορά ένα πρόσωπο και που οι δηλώσεις του κ. Πολάκη αδικούν τον ίδιο και την προσφορά του, μεγάλη προσφορά στην ανόρθωση της δημόσιας υγείας και την αντιμετώπιση των προβλημάτων των ατόμων με ειδικές ανάγκες. Εχουν μεγάλο έργο η κυβέρνηση σε αυτό τον τομέα και ο κ. Πολάκης και ο κ. Ξανθός», είπε ο Νίκος Φίλης, μιλώντας στον Ant1.

«Είναι λάθος μέσα από μια ατυχή, αχρείαστη και όλα τα άλλα δήλωση του κ. Πολάκη να υποτιμάται, να υποβαθμίζεται αυτό το έργο. Πιστεύω ότι η Νέα Δημοκρατία και είναι λάθος η αντιπολιτευτική αντίληψη αυτή, υπερτιμά το ζήτημα που δημιουργήθηκε από τον κ. Πολάκη και υποτιμά την πολιτική και τη νοημοσύνη των πολιτών. Δεν είμαι ενάντιος στο να γίνει συζήτηση, αλλά να γίνει συζήτηση που να μην είναι υπό τη μορφή πολιτικής βεντέτας. Δεν αφορά τους πολίτες αυτό το ζήτημα και τονίζω η κυβέρνηση και προσωπικά ο κ. Πολάκης έχουν προσφέρει στην αντιμετώπιση των μεγάλων προβλημάτων της υγείας και ειδικότερα των συμπολιτών μας με προβλήματα αναπηρίας», πρόσθεσε.

Στη συνέχεια ο κ. Φίλης τόνισε: «Θα ήθελα να πω κάτι που το θεωρώ πολύ σημαντικό. Μεθαύριο στη Βουλή προφανώς η συζήτηση θα επεκταθεί στο εύρος όλων των προβλημάτων που αντιμετωπίζει ο πολίτης σήμερα και αυτό είναι σωστό, διότι μια συζήτηση επικεντρωμένη σε ένα πρόσωπο με αφορμή μια δήλωση που όλοι τοποθετηθήκαμε όχι μόνο εγώ και άλλα πολλά στελέχη».

Δημοσιογράφοι από το πάνελ του Γιώργου Παπαδάκη διέκοψαν τον κ. Φίλη, σχολιάζοντας πως ο Αλέξης Τσίπρας υπερασπίστηκε τον Παύλο Πολάκη, χωρίς να υιοθετεί τις αντιρρήσεις που εκφράστηκαν από τον πρώην υπουργό Παιδείας και άλλα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ.

«Στη Βουλή θα έχουμε τη δυνατότητα να κουβεντιάσουμε για όλα».
Ερωτηθείς για το εάν θα ψηφίσει κατά του Παύλου Πολάκη, απάντησε «όχι».

«Η ευθύνη για την κυβερνητική λειτουργία είναι συνολική και όχι προσωπική», τόνισε.

«Πιστεύω θα βρει τρόπο, θα βρει χρόνο να διορθώσει αυτή την ιστορία», πρόσθεσε και ερωτηθείς για το εάν εννοεί εάν πρέπει ο κ. Πολάκης να παραιτηθεί, απάντησε: «Δεν είπα να παραιτηθεί».

«Δεν είναι υπεράνω κριτικής κανείς αλλά πρέπει να σεβόμαστε τον αγώνα που δίνει ένας άνθρωπος», ανέφερε σχετικά με τον Στέλιο Κυμπουρόπουλο.