Την Τετάρτη 8 Μαΐου 2019, στις 9μ.μ. και στα πλαίσια του 22ου Μουσικού Μαΐου διοργανώνεται, από τη Φιλαρμονική Εταιρία Ωδείο Πατρών, συναυλία με έργα για βιολοντσέλλο και πιάνο. Ο Vaghinak Galoyan, βιολοντσέλλο και ο Δημήτρης Αναστόπουλος, πιάνο θα ερμηνεύσουν τη Σονάτα σε Μι Μείζ. του G. Valentini, τη Σονάτα για βιολοντσέλλο και πιάνο του S. Rachmaninoff και το Le Grand Tango του A. Piazzolla.

Vaghinak Galoyan

Γεννήθηκε στο Yerevan της Αρμενίας το 1966, όπου ξεκίνησε τις βασικές μουσικές σπουδές στο βιολοντσέλλο και τις ολοκλήρωσε στο Komitas State Conservatory.

Από το 1988 έως το 2002 ήταν μέλος της Armenian State Philharmonic Orchestra (position 2nd), το 2002-2003 της Armenian State Chamber Orchestra και από το 2003 έως το 2012 υπήρξε μέλος της Ορχήστρας Πατρών.

Διδάσκει βιολοντσέλλο από το 1989. Έχει στο ενεργητικό του πάνω από 100 δισκογραφήσεις με ορχήστρες και σύνολα. Από το 2012 έως το 2015 είχε δημιουργήσει το Zante Piano duo. Παίζει solo ή ως μέλος σε trio, string quartet, quintet, baroque ensembles, κ.ά.

Έχει συμμετάσχει σε κοντσέρτα στην Αμερική, Καναδά, Μ. Βρετανία, Γαλλία, Αυστρία, Γερμανία, Λιθουανία, Βέλγιο, Ρωσία, Ισπανία και σε πολλές άλλες χώρες, όπου τον καλούν. Διδάσκει βιολοντσέλο στη Φιλαρμονική Εταιρία Ωδείο Πατρών.

Αναστόπουλος Δημήτρης

Γεννήθηκε στην Πάτρα. Άρχισε μαθήματα πιάνου σε ηλικία τεσσάρων ετών με καθηγήτρια την Μαρία Ελευθεριώτη. Δεκατεσσάρων ετών βραβεύεται στον πανελλήνιο διαγωνισμό πιάνου “Ο Φίλων’ στον Πειραιά και ένα χρόνο αργότερα στον 18ο πανελλήνιο διαγωνισμό “Καίτης Παπαϊωάννου” στην Αθήνα.

Είκοσι ενός χρονών με καθηγητή τον Κωστή Γαϊτάνο (Ελληνικό Ωδείο Αθηνών) αποκτά δίπλωμα πιάνου με βαθμό Άριστα παμψηφεί, πρώτο βραβείο και χρυσό Αριστείο στη μνήμη του μεγάλου μαέστρου Δημήτρη Μητρόπουλου. Το 1999 μετά από διαγωνισμό προσλαμβάνεται καθηγητής πιάνου και συνοδός στο Δημοτικό Ωδείο Πατρών. Το 2002 ως επιτυχών διαγωνισμού του ΑΣΕΠ διορίζεται καθηγητής πιάνου στο Μουσικό Σχολείο Ζακύνθου. Το 2006 προσκαλεσμένος του διάσημου πιανίστα Bernard Ringeissen συμμετέχει ως σολίστ στα θερινά σεμινάρια της Ακαδημίας “Franz Liszt” της Βαϊμάρης στη Γερμανία.

Είναι αριστούχος των πτυχίων Πιάνου, Ωδικής, Αρμονίας, Αντίστιξης και Φούγκας (καθ. Μηνακάκης Δημ.). Έχει λάβει μέρος στα διεθνή σεμινάρια διάσημων πιανιστών όπως: Martino Tirimo, Frank Wibaut, Nikolai Petrov, Daniel Blumenthal, Bernard Ringeissen, Sandro d’Onofrio. Έχει εργαστεί ως συνοδός σε διεθνείς διαγωνισμούς και σεμινάρια. Στη Ζάκυνθο έχει οργανώσει εκδηλώσεις-αφιερώματα στον Δημήτρη Μητρόπουλο, Franz Liszt, στο ταγκό και παρουσιάσει πρώτες εκτελέσεις έργων των συνθετών Θ. Μικρούτσικου και Α. Ξένου. Έχει συνεργαστεί με διάφορα μουσικά σχήματα (Σολίστ της Πάτρας, Ορχήστρα Νυκτών Εγχόρδων Ζακύνθου, Χορωδία Κ. Σαμψαρέλου, Χορωδία Δασκάλων και Νηπιαγωγών Ζακύνθου, Παιδική Μαντολινάτα και Χορωδία Ζακύνθου, Χορωδία Φανερωμένης) και συμμετάσχει ως πιανίστας σε θεατρικές παραγωγές (Όπερα της Πεντάρας). Είναι μέλος του σχήματος PIANORIZONS που αποτελείται από Έλληνες και Κύπριους πιανίστες. Έχει δώσει πολλές συναυλίες ως σολίστ και συνοδός στο πιάνο.

Η συναυλία θα πραγματοποιηθεί στην Αίθουσα Συναυλιών της Φιλαρμονικής Εταιρίας Ωδείο Πατρών (Ρ. Φεραίου 7), με ελεύθερη είσοδο.

Για περισσότερες πληροφορίες, στη Γραμματεία του Ωδείου, τηλ. 2610-277740 και στο www.fe-odeiopatron.gr