Η είδηση ότι ένας νέος άνθρωπος έχασε τη ζωή του στις φυλακές των Τρικάλων, σκόρπισε προβληματισμό στην κοινωνία και έρχεται για να επιβεβαιώσει την κατάσταση που υπάρχει στα σωφρονιστικά ιδρύματα της χώρας μας. 

Αντί να σωφρονίζουν φυλακίζουν τις ψυχές, κρατώντας τις για πάντα δέσμιες στα στερεότυπα και στις προκαταλήψεις μιας κοινωνίας που βράζει από μόνη της έτσι και αλλιώς. Πολλές φορές όμως στις φυλακές της χώρας, εκεί που οι κρατούμενοι με δυσκολία καταφέρνουν να βγαίνουν καλύτεροι άνθρωποι και να σωφρονίζονται, δεν συμβαίνει μόνο η αιώνια φυλακή των ψυχών. 

Συμβαίνουν και εγκλήματα. Σαν αυτό που κόστισε την ζωή του "Ερνέστο" του παιδιού που άφησε στις φυλακές των Τρικάλων την τελευταία του πνοή. Ο Ερνέστο για όσους τον είχαν γνωρίσει ήταν ένας από τους ανθρώπους αυτούς που προσπάθησε να σωφρονιστεί μέσα στις φυλακές. Ένα παιδί γεμάτο ζωή και ενέργεια. 

Μια ψυχή που ήθελε να πετάξει και να μείνει ελεύθερη. Το πέτυχε τελικά με έναν τραγικό μάλλον τρόπο, έστω και αν χρειάστηκε να χάσει τη ζωή του. Όσοι όμως τον γνώρισαν θρηνούν το χαμό του και μιλούν για τον άδικο θάνατό του. Ένας από αυτούς που τον γνώρισαν ήταν και ο Βασίλης Δημάκης, ένας κρατούμενος που όχι μόνο κατάφερε να γίνει καλύτερος άνθρωπος, αλλά μπόρεσε και να σπουδάσει, προσπαθώντας να προχωρήσει τη ζωή του. 

Ο Ερνέστο είχε και αυτός όνειρα. Ίσως να τα κάνει πραγματικότητα μακριά, σε έναν καλύτερο κόσμο. Η φωτογραφία που ανέβασε ο Βασίλης Δημάκης στο facebook από παλιότερες στιγμές που είχε μαζί του, είναι το "αντίο" του.