Η θερινή σεζόν έχει ξεκινήσει και η Δέσποινα Μουρτά, η πρωταθλήτρια της Ολυμπιάδας, κορυφώνει την προετοιμασία της και ετοιμάζεται να πάρει μέρος στις διοργανώσεις που έχει μπροστά της, με σκοπό να φέρει νέες διακρίσεις και επιτυχίες στον πατρινό στίβο. 

Η αρχή για τη νεαρή αθλήτρια των "πορτοκαλί" γίνεται με το διασυλλογικό πρωτάθλημα Ανδρών Γυναικών, το Σάββατο. Στη συνέχεια ακολουθούν για την Δέσποινα Μουρτά κάποια εγχώρια μίτινγκ και το Πανελλήνιο πρωτάθλημα Ανοικτού Στίβου Ανδρών Γυναικών που θα γίνει για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά στην Πάτρα. 

"Είναι πολύ ευχάριστο ότι μία τόσο μεγάλη διοργάνωση για τον ελληνικό στίβο θα πραγματοποιηθεί και πάλι στην Πάτρα" τονίζει η ίδια μιλώντας στο patrasevents.gr. "Θεωρώ ότι το Στάδιο είναι κατάλληλο για αγώνες αυτού του επιπέδου και ανυπομονώ να τρέξω και πάλι στην πόλη μου".

Όσον αφορά τους στόχους της στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα θα κυνηγήσει και φέτος ένα ακόμα μετάλλιο, ενώ παράλληλα βάζει βλέψεις για τις συμμετοχές της σε μεγάλες διοργανώσεις του εξωτερικού.

Άλλωστε, ήδη η Δέσποινα Μουρτά μέσα από τη μέχρι τώρα πορεία της και ειδικότερα με τις εμφανίσεις που είχε το περασμένο καλοκαίρι στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα του Βερολίνου, έδειξε ότι μπορεί να καταφέρει πολλά πράγματα και στο εξωτερικό. 


Η ίδια όπως τονίζει στο patrasevents.gr θέλει να είναι παρούσα στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ομάδων της Σούπερ Λίγκα που θα γίνει τον Αύγουστο στις 9 με 11 του μήνα στο Μπίντγκοζ της Πολωνίας, ενώ στο πίσω μέρος του μυαλό της αυτό που ζητάει είναι να καταφέρει να πετύχει το όριο για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Ντόχα στο Κατέρα στις Σεπτεμβρίου έως τις 6 Οκτωβρίου. 

"Αυτό που προέχει πάνω από όλα είναι να είμαι υγιής και μέρα με τη μέρα να βελτιώνομαι για να καταφέρω να σπάσω το ατομικό μου ρεκόρ, ανεβάζοντας κάθε φορά τον πήχη". Αξίζει να αναφέρουμε ότι το ατομικό ρεκόρ της Δέσποινας Μουρτά στα 400 μέτρα είναι 52"96 και στα 800 μέτρα 2'07"16. Κορίτσι του ανέμου με λίγα λόγια.