Περισσότερος από ποτέ ήταν τις μέρες του Πάσχα ο κόσμος στο Αίγιο, αλλά και στα χωριά της Αιγιαλείας.

Σύμφωνα με Αιγιώτες, ο κόσμος που ήρθε στην πόλη για να περάσει τις μέρες του Πάσχα ήταν περισσότερος από κάθε άλλη χρονιά, τουλάχιστον την τελευταία δεκαετία.

Το γεγονός αυτό, όπως αναφέρουν παράγοντες του τουρισμού, αλλά και της εστίασης της περιοχής έχει να κάνει σε μεγάλο βαθμό με την Ολυμπία Οδό που έχει μικρύνει την απόσταση, αλλά και το χρόνο του ταξιδιού από την Αθήνα, ενώ οφείλεται και στο ότι φέτος το Πάσχα ήταν αρκετά αργά και έπεσε κοντά στην έναρξη της θερινής τουριστικής σεζόν. 

Το Αίγιο και κυρίως τα παραθαλάσσια χωριά του, αριστερά και δυτικά της πόλης, προσφέρονται για μία πρώτη γεύση καλοκαιριού και για αυτό έγινε ένας σχετικός χαμός αυτές τις μέρες.

Άλλωστε, όλα τα θερινά καταστήματα εστίασης και αναψυχής της περιοχής, ήταν ανοικτά και είχαν αρκετό κόσμο, ενώ είναι χαρακτηριστικό ότι στην παραλιακή ζώνη του Αιγίου δεν έβρισκες να παρκάρεις και αναγκαζόσουν να σταθμεύσεις τουλάχιστον ένα χιλιόμετρα μακριά από τα μαγαζιά. 

Χαμός επικράτησε, επίσης, στην Άκολη, στο Λόγγο, στα Σελιανίτικα που θεωρούνται οι top παραθεριστικοί προορισμοί της περιοχής, ενώ ίδιο ήταν το σκηνικό στην Ακράτα, αλλά και στο Διακοπτό.


t.spanos

t.spanos

Με λίγα λόγια το φετινό Πάσχα η Αιγιάλεια ήταν αυτή που σε τοπικό επίπεδο δέχτηκε το μεγαλύτερο όγκο των επισκεπτών, μαζί φυσικά με την Ναύπακτο που παραδοσιακά έχει πάντα αυτές τις μέρες αρκετό κόσμο. Αντίθετα, πέρυσι που το Πάσχα ήταν πιο νωρίς, κερδισμένη είχε αναδειχθεί τότε η περιοχή των Καλαβρύτων. 

Πάντως, οι περισσότεροι από τους επισκέπτες στο Αίγιο, προέρχονταν κυρίως από την Αθήνα. Το σκηνικό, ωστόσο, δεν άλλαξε ούτε την Πρωτομαγιά, με ένα μεγάλο μέρος του κόσμου να παραμένει στο Αίγιο και στην Αιγιαλεία.

Άλλωστε, ακολουθεί η γιορτή του πολιούχου της πόλης, της Ζωοδούχου Πηγής, την Παρασκευή, μια γιορτή που συγκεντρώνει κάθε χρόνο δεκάδες προσκυνητές και επισκέπτες που έρχονται στο Αίγιο για να παρακολουθήσουν από κοντά τις θρησκευτικές εκδηλώσεις.