Το patrasevents.gr το είχε γράψει από την αρχή.

Το 4o Street Ar Festival της Πάτρας πρόκειται να αφήσει στην πόλη έναν ακόμα πιο εντυπωσιακό τόνο από χρώματα, φαντασία και έμπνευση στο γκρίζο που χαρακτήριζε την αχαϊκή πρωτεύουσα. 

Κοιτάζοντας και μόνο τα ονόματα των καλλιτεχνών που έχει κλείσει για το φεστιβάλ ο Κλεομένης Κωστόπουλος, η ψυχή της Art in Progress και γνωρίζοντας ορισμένα μόνο βασικά πράγματα από την street art και τις σύγχρονες τάσεις της, μπορούσε εύκολα κάποιος να φτάσει στο παραπάνω συμπέρασμα, προτού καν ξεκινήσει αυτή η υπέροχη εκδήλωση που όμοιά της δεν συναντάμε πουθενά αλλού στην Ελλάδα. 

Το πρώτο έργο της Ολλανδέζας καλλιτέχνιδας, JDL, έρχεται για να επιβεβαιώσει όλα τα παραπάνω. Το έργο στην Αρχιεπισκόπου Κυρίλλου είναι ακόμα σε εξέλιξη, όμως κρίνοντας και μόνο από το σχέδιο, πρόκειται για ένα mural, πραγματικά εντυπωσιακό που θα αλλάξει το ύφος και την αισθητική της περιοχής, κερδίζοντας τα βλέμματα των περαστικών, των κατοίκων και όσων συχνάζουν στο σημείο αυτό της Πάτρας.

Άλλωστε, η JDL είναι μία από τις πιο ανερχόμενες καλλιτέχνιδες στην street art σε παγκόσμιο επίπεδο. Σημειώνουμε: Η τοιχογραφία ακόμα δεν έχει ολοκληρωθεί. Όμως ήδη εντυπωσιάζει και αφήνει τις καλύτερες ελπίδες για τη συνέχεια του φεστιβάλ. 


Το mural της JDL στην Πάτρα, εντυπωσιάζει προτού καν ολοκληρωθεί! Οι φωτογραφίες είναι του Θανάση Μπερέτσου

Οι φωτογραφίες είναι του Θανάση Μπερέτσου


Η φωτογραφία είναι της Τατιάνας Δήμου

Η φωτογραφία είναι της Τατιάνας Δήμου