Οι ιδιοκτήτες ενός ρετιρέ στην πόλη Γκουανταλαχάρα του Μεξικού εντυπωσίασαν ακόμη και τους ίδιους τους αρχιτέκτονες με την ιδέα τους, καθώς κανείς δεν περιμένει να βρει το μπάνιο του σπιτιού μέσα στο… ασανσέρ, έχοντας 15 ολόκληρους ορόφους κάτω από το γυάλινο δάπεδο! Κι όμως!

«Αναλάβαμε την ανακαίνιση ενός ρετιρέ διαμερίσματος που βρίσκεται σε ένα παλιό κτίριο του 1970 – ένα από τα ιστορικότερα στην Γκουανταλαχάρα. Κάνοντας τα σχέδια ανακαλύψαμε ότι υπήρχε ένας αχρησιμοποίητος ανελκυστήρας, ο οποίος -δεν σας κρύβω- μας προβλημάτισε πολύ. Οι ιδιοκτήτες, όμως, είχαν μια καταπληκτική ιδέα», σχολιάζει ένας εκ του αρχιτεκτονικού γραφείου Hernandez Silva Arquitectos σύμφωνα με το perierga.

Το εν αχρηστία φρεάτιο του ανελκυστήρα μπορούσε να «μεταμορφωθεί» σε ένα εντυπωσιακό μπάνιο από γυαλί, δίνοντας τη δυνατότητα στο χρήστη να βλέπει προς τα κάτω ολόκληρο το ασανσέρ! Και έτσι ακριβώς έγινε.

«Το δεύτερο ασανσέρ του κτιρίου ποτέ δεν χρησιμοποιήθηκε, αν και είχε εγκατασταθεί εξ αρχής για τους 15 ορόφους. Σκέφτηκα ότι θα ήταν πολύ πρωτότυπο να τοποθετήσω εκεί το μπάνιο και να βλέπω το κενό προς τα κάτω!», λέει ο ιδιοκτήτης. Και βλέποντας το αποτέλεσμα, δεν μπορούμε παρά να συμφωνήσουμε με τη γνώμη του!