Υλικά

• 200 γρ. ρύζι μπασμάτι
• 1 μέτριο ξερό κρεμμύδι ψιλοκομένο
• 1 μέτριο καρότο, σε λεπτές
• 1 κουτ. σούπας φύλλα μαϊντανού, ψιλοκομμένα
• 250 ml γάλα καρύδας
• 200 ml λευκό ξηρό κρασί
• 4 κ. σούπας λάδι ml ελαιόλαδο
• Αλάτι
• Πιπέρι

Εκτέλεση

Βράζουμε το ρύζι σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Σοτάρουμε το ξερό κρεμμύδι και το καρότο για περίπου 3-4 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν με μια κουταλιά λάδι.Ανακατεύουμε απαλά και ρίχνουμε το κρασί. Αφήνουμε 2-3 λεπτά να εξατμιστεί το αλκοόλ, προσθέτουμε το βρασμένο ρύζι, το γάλα καρύδας και ανακατεύουμε για 1-2 λεπτά, να αναμειχθούν και να σκορπιστούν ομοιόμορφα τα υλικά. Αποσύρουμε από τη φωτιά, ρίχνουμε τον μαϊντανό και αλάτι, πιπέρι και σερβίρουμε.

Πηγή: neadiatrofis.gr