Είναι ο άνθρωπος με τις πολλές ταυτότητες και ιδιότητες. Ο Παντελής Καναράκης, απόφοιτος του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος, είναι ένας πολυτάλαντος άνθρωπος κάτι που έχει αποδείξει όλα αυτά τα χρόνια μέσα από την πορεία του στο χώρο της υποκριτικής.

Είναι ηθοποιός, ωστόσο καταπιάνεται με πολλά άλλα πράγματα και μάλιστα τα κάνει καλά.

Τον έχουμε απολαύσει σε πολλές τηλεοπτικές δουλειές, αλλά και σε θεατρικές και μουσικές παραστάσεις, ενώ η συμμετοχή του στο Your Face Sounds Familiar, ήταν μοναδική.

Αυτήν την περίοδο, πρωταγωνιστεί στη θεατρική παράσταση του Αλέξανδρου Ρήγα, "Μπαμπά... Μην ξαναπεθάνεις Παρασκευή", ένα έργο που φέτος ολοκληρώνει τον κύκλο του, μετά από 11 χρόνια.

Υποδύεται τη Δέσποινα τη μοιρολογίστρα και πριν ανέβει στη σκηνή του Πάνθεον στην Πάτρα, μιλάει στο patrasevents.gr για όλα. Δηλώνει συγκινημένος που θα... γράψει το φινάλε αυτής της δουλειάς, αφού με αυτήν εμφανίστηκε για πρώτη φορά στη θεατρική Αθήνα, μας μιλάει για το βιβλίο του, που κυκλοφόρησε πριν από λίγο καιρό, αλλά και για το νέο του παιχνίδι, όπως το αποκαλεί, το Instagram.


"Είμαι πολύ συγκινημένος και βαθιά χαρούμενος που συμμετείχα σε μία παράσταση-ρεκόρ"

P.E.: Η παράσταση «Μπαμπά… Μην Ξαναπεθάνεις Παρασκευή», μετά από 11 χρόνια κλείνει τον κύκλο της. Ποια είναι τα συναισθήματά σας και τι θα θυμάστε από αυτή τη δουλειά;

Π.Κ.: "Για μένα είναι μια πάρα πολύ σημαντική παράσταση, γιατί όταν ανέβηκε πρώτη φορά το 2004, αποτελούσε και την έναρξή μου, στη θεατρική Αθήνα. Με αυτήν την παράσταση βγήκα στο θέατρο, οπότε είμαι συναισθηματικά πάρα πολύ δεμένος και είναι και ένα έργο, που έχω την εξής πρωτοτυπία, έχω παίξει δύο ρόλους αυτού. Έκανα τον αρχαιολόγο και τώρα κάνω τη μοιρολογίστρα. Είμαι πολύ συγκινημένος και βαθιά χαρούμενος που συμμετείχα σε μία παράσταση που είναι ρεκόρ, μέσω των επαναλήψεων που έχει κάνει για 11 σεζόν".

P.E.: Αυτή τη φορά υποδύεστε τη μοιρολογίστρα. Πείτε μας δυο λόγια γι' αυτόν το ρόλο...

Π.Κ.: "Κάνω τη μοιρολογίστρα, τη Δέσποινα Μαντούβαλου, όπου έρχεται να κλάψει τον πεθαμένο πατέρα και φυσικά σε αυτό το γαϊτανάκι εκμετάλλευσης και φόνων, συμμετέχει και αυτή με πάρα πολύ ενεργό τρόπο".


"Η Πάτρα έχει πάντα πολύ εκδηλωτικούς ανθρώπους"

P.E.: Στην Πάτρα έχετε ξανά έρθει και μάλιστα με αυτή την παράσταση. Τι εντύπωσε σας έχει αφήσει το κοινό της;

Π.Κ.: "Έχω έρθει και με αυτήν την παράσταση και με άλλη παράσταση, έχω έρθει και με μουσική σχήμα και με συναυλίες. Η Πάτρα έχει πάντα πολύ εκδηλωτικούς ανθρώπους που είτε συμμετέχουν εάν είναι κάτι μουσικό, είτε γελάνε δυνατά, εάν πρόκειται για κωμωδία. Το κοινό της, σου μεταδίδει μια χαρά. Βλέπω χαρούμενους ανθρώπους, έντονους και ζωηρούς και αυτό μου αρέσει πολύ".

P.E.: Στην τηλεόραση η τελευταία σας δουλειά ήταν η σειρά "Στο καλό γλυκιά μου συμπεθέρα". Επιθυμείτε να επιστρέψετε τηλεοπτικά μέσα από ένα νέο σήριαλ;

Π.Κ.: "Δεν τίθεται θέμα επιστροφής. Πάντα συζητάω για κάτι τηλεοπτικό. Πολλές φορές δεν προκύπτει, πολλές φορές δεν μου αρέσει, οπότε...".


Το παιδικό βιβλίο που έγραψε

P.E.: Πριν λίγο καιρό κυκλοφόρησε το πρώτο σας βιβλίο με τίτλο “Το Δίλημμα του Ερμή” από τις Εκδόσεις Πατάκη. Μιλήστε μου γι' αυτό.

Π.Κ.: "Είναι ένα παιδικό βιβλίο που λέγεται "Το δίλημμα του Ερμή" και αφορά στο αιώνιο ερώτημα που κάνουμε στα παιδάκια "Ποιον αγαπάς πιο πολύ, τη μαμά ή το μπαμπά σου"; Είναι μία ιστορία που μου ήρθε ένα βράδυ ξαφνικά στο μυαλό. Για λίγο καιρό την είχα στην άκρη και μετά συμφώνησα με τις Εκδόσεις Πατάκη και βγήκε. Είμαι πάρα πολύ χαρούμενος γιατί είναι κάτι που δεν έχει να κάνει με αυτά που κάνω, με το θέατρο, με τα μαγαζιά. Είναι ένα παιδικό βιβλίο που κυκλοφόρησε πριν κάποιους μήνες και πήγε πάρα πολύ καλά και θα χαρώ να το τιμήσει και το κοινό της Πάτρας".

P.E.: Εσείς έχετε βρεθεί ποτέ στη ζωή σας σε κάποιο σοβαρό δίλημμα και πώς το αντιμετωπίσατε;

Π.Κ.: "Διλήμματα συναντάμε όλοι μας σε καθημερινή βάση. Πολύ σοβαρό, όχι δεν νομίζω".

P.E.: Η συγγραφή βιβλίων είναι κάτι με το οποίο θα θέλατε να ασχοληθείτε ξανά; Έχετε κάτι στο μυαλό σας;

Π.Κ.: "Δεν έχω αποφασίσει εάν θα κάνω κάτι τέτοιο, όπως μου προκύψει. Εάν έχω την ανάγκη πάλι να γράψω, θα γράψω. Προς το παρόν δεν έχω δρομολογήσει κάτι".


Ο ρόλος του Instagram στη ζωή του

P.E.: Υπάρχει κάποιο καλλιτεχνικό όνειρο που θέλετε να υλοποιήσετε στο μέλλον ή είστε ικανοποιημένος με τα όσα έχετε καταφέρει μέχρι σήμερα;

Π.Κ.: "Ισχύουν και τα δύο. Σαφέστατα και είμαι ικανοποιημένος από τη ζωή μου στην τέχνη και απ' όλα όσα έχω κάνει. Θα ήμουν αχάριστος εάν έλεγα το αντίθετο. Από την άλλη, δεν σταματάω να ονειρεύομαι, όπως όλοι οι άνθρωποι που θέλουν να πραγματοποιήσουν πράγματα σε πολλούς τομείς".

P.E.: Είστε και πολύ ενεργός στο Instagram. Αυτό το κομμάτι πως μπήκε στην καθημερινότητά σας και τι σας κίνησε το ενδιαφέρον σε αυτό;

Π.Κ.: "Α, αυτό είναι το καινούριο μου παιχνίδι. Μη μου μιλάτε για τα παιχνίδια μου (γέλια). Παίζω με το κοινό, με τους ανθρώπους δηλαδή που με ακολουθούν, κάνω αυτά τα βίντεο, τα οποία έχουν μια τρέλα και μια παιδικότητα και φυσικά ενημερώνω για τις δουλειές μου. Το θεωρώ πολύ καλό, γιατί έχει αυτή την άμεση επικοινωνία. Συνήθως εμείς οι καλλιτέχνες, έπρεπε να επικοινωνούμε αυστηρά μέσα από τη δουλειά μας, είτε μέσω κάποιων συνεντεύξεων, όπως τώρα. Οπότε ήταν κάπως πιο περιορισμένο, σε σχέση με τώρα".


P.E.: Τα μελλοντικά σας σχέδια;

Π.Κ.: "Το μόνο που μπορώ να πω τώρα, είναι για την παράσταση "Μπαμπά... Μην ξαναπεθάνεις Παρασκευή". Ξεκινάμε από την Πάτρα και θα πάμε μια μικρή περιοδεία στην περιφέρεια. Συζητάω και δυο πράγματα, που πραγματικά δεν είναι ακόμα ανακοινώσιμα".