Ένα δικό μας παιδί ο Γιάννης Πατσέας από το Αγρίνιο, συνεχίζει την πορεία που έχει χαράξει στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού και στην Αμερική. 

Πλέον, μετά την αρκετά καλή χρονιά που είχε στην ομάδα των Phoenix Suns College και αφού πήρε την απόφαση να συνεχίσει στην Αμερική, παρά τις προτάσεις που είχε στην Ευρώπη και την Ελλάδα, αγωνίζεται με τα χρώματα της Βόρειας Καρολίνας. 

Ένα από σημαντικότερα site του μπάσκετ στην Αμερική, το Thrive Global, έκανε πρόσφατα ένα αφιέρωμα στον νεαρό Αγρινιώτη μπασκετμπολίστα, γράφοντας τα εξής: 

"Ο Γιάννης Πατσέας είχε καλή χρονιά στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού, δοκιμάζοντας την τύχη του στην ομάδα των Phoenix suns college. Τώρα βρίσκεται στην Βόρεια Καρολίνα για pre season προπονήσεις και παιχνίδια.

Πριν από 4 ημέρες εναντίον μιας ομάδας D1 South Carolina σημείωσε 26 πόντους 7/15 3s 5/6 1s 1 assist και 3reb σε 30 λεπτά παιχνιδιού και βγαίνοντας πρώτος σκόρερ του παιχνιδιού. Χθες το βράδυ εναντίον του UNC greensboro είχε σχεδόν triple double με 12π 2/3 3s 3/3 2s 9reb και 7ass...".

Να λοιπόν που ο Γιάννης Πατσέας αποφασίζοντας να συνεχίσει το όνειρό του στην Αμερική κάνει πράγματα και θαύματα, δείχνοντας ότι παίζοντας εκεί, βελτιώνεται, δεν μένει ποτέ στάσιμος και συνεχίζει να εξελίσσεται.