Τελετή Απονομής

Βραβείων Ποίησης Jean Moreas 2018

Σάββατο 4 Μαίου 2019

Πάτρα

Το Γραφείον Ποιήσεως συνεχίζοντας τις δράσεις του για την Ποίηση διοργανώνει την Τελετή Απονομής των ετήσιων Βραβείων Ποίησης “Jean Moreas” για τα βιβλία που εκδόθηκαν ανά το πανελλήνιο το 2018. Η Τελετή  θα πραγματοποιηθεί το
Σάββατο 4 Μαΐου 2019 και ώρα 19.00 στο Αμφιθέατρο του Αρχαιολογικού  Μουσείου Πάτρας

Τα βραβεία ‘’Jean Moreas’’  θεσμοθετήθηκαν από το Γραφείο Ποιήσεως και απονέμονται κάθε έτος με στόχο να τιμήσουν  τη σύγχρονη ποιητική παραγωγή της χώρας μας και να προβάλουν την ποιητική τέχνη στο αναγνωστικό κοινό. Τα βραβεία απονέμονται τόσο στην καλύτερη ποιητική συλλογή δόκιμου ποιητή ή ποιήτριας όσο και στην καλύτερη ποιητική συλλογή πρωτοενφανιζόμενου ποιητή η ποιήτριας. Αξιολογώντας το ποιητικό έργο και την γενικότερη συμμετοχή στην Ελληνική λογοτεχνία ενός ή μιας ποιήτριας απονέμει το βραβείο "Jean Moreas" για το σύνολο του έργου τους. Τα βραβεία αναγνωρίζονται από την λογοτεχνική κοινότητα της χώρας και είναι τα μοναδικά εκτός Αθηνών σε αυτό το επίπεδο.  

Την κριτική επιτροπή απαρτίζουν κάθε χρόνο προσωπικότητες των γραμμάτων της χώρας, καθηγητές Πανεπιστημίου, ποιητές  και κριτικοί Λογοτεχνίας. Στην φετινή διοργάνωση συμμετέχουν οι:

Η Τζίνα Καλογήρου καθηγήτρια φιλολογίας στο Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών

Η Άννα Μαρίνα Κατσιγιάννη  Επίκουρος καθηγήτρια φιλολογίας στο πανεπιστήμιο Πατρών

Η Διώνη Δημητριάδου φιλόλογος, κριτικός Λογοτεχνίας

Η Άννα Αφεντουλίδου φιλόλογος, κριτικός Λογοτεχνίας

Η Μίνα Πετροπούλου φιλόλογος, κριτικός Λογοτεχνίας

Ο Βαγγέλης Τασιόπουλος ποιητής, γραμματέας της εταιρείας Λογοτεχνών Θεσσαλονίκης

Ο Αντώνης Δ. Σκιαθάς ποιητής και κριτικός Λογοτεχνίας, προεδρεύων του Γραφείου Ποιήσεως

Η εκδήλωση πραγματοποιείται σε συνδιοργάνωση με την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, τελεί υπό την Αιγίδα της Στέγης Γραμμάτων "Κωστής Παλαμάς», με τη στήριξη της εφημερίδας "Πελοπόννησος", του Ελληνικού Κύκλου Βιβλιοφίλων Λονδίνου, του Συνδέσμου Φιλολόγων Περιοχής Πατρών και της Πολυφωνικής Χορωδίας Πάτρας η οποία επιμελείται και μουσικά τη βραδιά.