Κάντε το σπίτι σας ασφαλές. Το κέντρο της βαρύτητάς σας αλλάζει και αυξάνει τις πιθανότητες απώλειας της ισορροπίας. Ευτυχώς, το παιδί είναι καλά προστατευμένο μέσα στη μήτρα, αλλά ένα δυνατό πέσιμο θα μπορούσε να προκαλέσει πρόωρο τοκετό. Για αυτό είναι πολύ σημαντικό να εξουδετερώσουμε τους κινδύνους, όπως τα καλώδια ή το πάτωμα που γλιστράει. Προσθέστε έξτρα φωτισμό σε σκοτεινά σημεία του σπιτιού και φυσικά βάλτε τουλάχιστον 2 αδιάβροχα χαλάκια στο μπάνιο (ένα στην μπανιέρα και ένα όταν βγαίνετε) για να μην γλιστρήσετε.

Να έχετε πάντα το νου σας στο τι συμβαίνει γύρω. Αν αφαιρείστε εύκολα, αυξάνετε και τις πιθανότητες ατυχήματος. Προσέξτε πώς περπατάτε εντός και εκτός σπιτιού, μην ανεβαίνετε σκάλες ή σε καρέκλες και πάρτε περισσότερο χρόνο στο περπάτημα.

Διαλέξτε αναπαυτικά παπούτσια. Ξεχάστε τα τακούνια για την ώρα. Επενδύστε σε αθλητικά και ίσια στο σωστό μέγεθος και βάλτε την άνεση πάνω από τη θηλυκότητα.

Αποφύγετε τις ζαλάδες. Είστε πιο επιρρεπείς στην αφυδάτωση και η πίεση πέφτει πιο εύκολα αν δεν φάτε επαρκώς. Φορέστε ελαφριά και χαλαρά ρούχα, πίνετε πολύ νερό, να τρώμε μικρά γεύματα και σνακ μέσα στην ημέρα. Τέλος, μην σηκώνεστε ποτέ απότομα.

Σε περίπτωση πτώσης, ενημερώστε άμεσα το γιατρό και μην το αφήσετε επειδή θεωρείτε ότι δεν ήταν κάτι σημαντικό ή επειδή δεν πονάτε, όπως αναφέρει το vita.