Τηρήθηκε και φέτος το έθιμο στον Ιερό Ναό του Αγίου Δημητρίου στην Πάτρα, με το σπάσιμο των σταμνών και τα αρωματισμένα λουλούδια που ραίνουν τους πιστούς από τον τρούλο της εκκλησιάς. 

Δεκάδες πιστοί προσήλθαν και φέτος νωρίς το πρωί του Μεγάλου Σαββάτου στον Άγιο Δημήτριο για να παρακολουθήσουν από κοντά τη Θεία Λειτουργία της Πρώτης Αναστάσεως, γνωρίζοντας ότι ο συγκεκριμένος ναός, τηρεί μια παράδοση χρόνων, έχοντας ένα εντυπωσιακό τελετουργικό για το οποίο φροντίζουν οι ιερείς της εκκλησίας, αλλά και τα μέλη της ενορίας. 

Πρόκειται την πιο εντυπωσιακή Πρώτη Ανάσταση που γίνεται στην Πάτρα και ξεκινά με το που αρχίζουν οι καμπάνες της εκκλησίας να χτυπούν χαρμόσυνα μεταφέροντας το μήνυμα της Αναστάσεως στους πιστούς.

Τότε είναι που σπάνε οι στάμνες στην πρώτη πύλη του ναού, γεμάτες από αρωματισμένα λουλούδια και από ψηλά οι πιστοί βρέχονται ροδοπέταλα, ενώ οι ιερείς μεταφέρουν την αναστάσιμη εικόνα στο κέντρο της εκκλησίας. 

Δείτε φωτογραφίες και βίντεο του patrasevents.gr από τη φετινή Πρώτη Ανάσταση στον Άγιο Δημήτριο. Πρώτη Ανάσταση στον Άγιο Δημήτριο Πατρών


Η πιο εντυπωσιακή Πρώτη Ανάσταση της Πάτρας