Μια άγνωστη και παράλληλα συγκινητική ιστορία αποκάλυψε ο βοηθός του αείμνηστου Τίτο Βιλανόβα, Τζόρντι Ρόουρα με δηλώσεις του στον ραδιοφωνικό σταθμό "Radio Kanal" με αφορμή τη συμπλήρωση πέντε ετών από τον θάνατό του.

"Πρωταγωνιστής" της ιστορίας εκτός από τον Βιλανόβα, ο Λιονέλ Μέσι. Ο τελευταίος το 2013 δεν ήταν σίγουρος αν θα συνεχίσει στην ομάδα της Μπαρτσελόνα την καριέρα του. Όμως, ο Βιλανόβα είναι εκείνος που κατάφερε να τον πείσει να παραμείνει... έξι μέρες πριν πεθάνει.

Ο Τίτο Βιλανόβα κάθισε στον πάγκο της Μπαρτσελόνα τη σεζόν 2012-13. Είχε υπογράψει διετές συμβόλαιο συνεργασίας το καλοκαίρι του 2012, αλλά παραιτήθηκε τον Ιούλιο του 2013, καθώς έδινε μάχη με τον καρκίνο. Τελικά απεβίωσε σε ηλικία 45 ετών, ωστόσο η τελευταία συνεισφορά του στους «μπλαουγκάνα» ήταν πολύ σημαντική, καθώς κράτησε τον Μέσι στην ομάδα, πείθοντάς τον να παραμείνει, σε συνάντηση που είχαν, έξι ημέρες πριν από το θάνατό του.

«Είναι αλήθεια ότι ο Λέο δεν ήταν σίγουρος αν θα συνεχίσει, άλλαξε γνώμη και αποφάσισε να συνεχίσει» τόνισε χαρακτηριστικά ο Ρόουρα. Είναι γνωστό ότι ο Αργεντίνος άσος έτρεφε μεγάλη εκτίμηση στον Βιλανόβα και τον εμπιστευόταν και αυτό έπαιξε ρόλο στην απόφασή του, όπως λένε οι καλά γνωρίζοντες.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ - ΜΠΕ