Είναι ένα κορίτσι που ξεχωρίζει στα γήπεδα του μπάσκετ και στους αγώνες που δίνει με την ομάδα της, τον Έσπερο. 

Η Φρειδερίκη Ντέκα, όμως, δεν περιορίζεται στο μπάσκετ και στην καλαθοσφαίριση. Το άθλημα αυτό είναι μόνο ένα κομμάτι της ενασχόλησης της. Στην Πάτρα η 21χρονη με το 1.78 ύψος ήρθε για να σπουδάσει Ιατρική και αποφάσισε να συνδυάσει την φοιτητική της ζωή με το μπάσκετ που υπέρ αγαπά.

"Το μπάσκετ είναι ένα άθλημα που από μικρή μου τραβούσε το ενδιαφέρον και το είχα αγαπήσει όσο κανένα. Έβλεπα θυμάμαι διαρκώς αγώνες στην τηλεόραση, είτε με το μπαμπά μου, είτε στις τοπικές ομάδες της περιοχής μου, στο Περιστέρι. Έτσι ξεκίνησα να ασχολούμαι με αυτό, ανακαλύπτοντας ότι με έλκυε περισσότερο από κάθε άλλο άθλημα που είχα δοκιμάσει έως τότε" τονίζει η ίδια. 

Η πρώτη της ομάδα ήταν ο Φίλιππος Περιστερίου. Όταν πήγε να δώσει πανελλήνιες είχε αναγκαστεί και είχε διακόψει τις προπονήσεις. "Είχα βέβαια και έναν τραυματισμό, κάτι που τελικά με βοήθησε στην προσπάθεια που έκανα για να συγκεντρωθώ για τις πανελλήνιες εξετάσεις και να κυνηγήσω το όνειρο μου που ήταν από την αρχή η Ιατρική". 


Η γειτονιά της ήταν το Περιστέρι εκεί έμεινε μέχρι να μετακομίσει στην Πάτρα για να γίνει φοιτήτρια. "Σίγουρα από την Αθήνα μου λείπει η οικογένεια μου, οι φίλοι μου, οι δικοί μου άνθρωποι, αλλά και η περιοχή μου το Περιστέρι. Έχω αρκετά καλές αναμνήσεις από την γειτονιά μου και μου αρέσει πολύ". 

Όμως και η Πάτρα είναι μια πόλη που έχει αγαπήσει. "Η Πάτρα με σαγηνεύει που είναι μία πόλη κατεξοχήν φοιτητούπολη. Σε όλους της τους τομείς. Έχει στέκια, έχει μαγαζιά για διασκέδαση, αλλά κυρίως οι παρέες που έχω κάνει είναι αυτές που πιστεύω ότι δίνουν την καλή εντύπωση που έχω σχηματίσει στα τρία χρόνια που ζω τώρα σε αυτή την πόλη". 

Στο μέλλον δεν σκοπεύει να εγκατασταθεί στην Πάτρα και αυτό που σκέφτεται περισσότερο από τώρα είναι να πάει να ζήσει μόνιμα στο εξωτερικό. Ξέρει ότι στην επιστήμη που έχει επιλέξει στο εξωτερικό οι προοπτικές είναι ασύγκριτα καλύτερες από αυτές στην χώρα μας.


Πάντως, για την ώρα η ίδια δεν έχει αποφασίσει ακόμα ούτε γα την ειδικότητα της. 

"Είναι νωρίς θεωρώ. Το σίγουρο είναι ότι αγαπάω την Ιατρική και ήταν από την αρχή αυτό που ήθελα να κάνω. Σε ότι αφορά την ειδικότητα που θα ακολουθήσω είναι κάτι που θα αποφασίσω μέσα στα επόμενα χρόνια. Κατευθύνομαι πάντως  είτε προς την παθολογία - λοιμωξιολογία, είτε προς την παιδοχειρουργική". 

Όσο για το μπάσκετ και την ομάδα της; "Έχουμε μία ομάδα καλή, οι κοπέλες που παίζουν εκεί από παλιά είναι αρκετά δυνατές και πιστεύω ότι η πορεία μας μέχρι τώρα οφείλεται στην επιμονή του προπονητή μας και στην αφοσίωση όλων των συμπαικτριών μου που πραγματικά είναι αρκετά δυναμικές και δίνουν τον καλύτερο εαυτό τους στις προπονήσεις και στους αγώνες. 

Πιστεύω πως αν συνεχίσουμε την σκληρή δουλειά θα επιτύχουμε την άνοδο στην Α2".