Αποκαρδιωτική πραγματικά είναι η εικόνα του κτιρίου του δημαρχείου της Πάτρας. 

Στους τοίχους ξεχωρίζουν τα γραμμένα συνθήματα διαφόρου τύπου, πολιτικού, ιδεολογικού ή ακόμα και ποδοσφαιρικού περιεχομένου, ενώ στα σημεία που δεν υπάρχουν γραψίματα είναι καλυμμένα από αφίσες. 

Αφίσες που διαφημίζουν καλλιτεχνικές εκδηλώσεις, πολιτικές ομιλίες, ακόμα και από ανακοινώσεις του ΚΚΕ. Οι τοίχοι του υπέροχου αυτού κτιρίου είναι ρημαγμένοι από την υγρασία, το δημαρχείο έχει διάφορες φθορές εξωτερικά και στις δύο του όψεις (από την οδό Μαιζώνος και από την οδό Παντανάσσης), ενώ οι ξύλινες πόρτες του είναι φθαρμένες και αλλοιωμένες. 

Οι βάνδαλοι δεν εξαίρεσαν από την δράση τους το δημοτικό μέγαρο της πόλης, εκεί που στεγάζεται ο δήμος και που αποτελεί ένα κομμάτι της δημοτικής περιουσίας, άρα και του λαού. Η δημοτική αρχή δεν έχει παρέμβει και δεν έχει προχωρήσει σε αποφάσεις για να αλλάξουν την κατάσταση αυτή.

Η εικόνα, έτσι, παραμένει αποκαρδιωτική για τους Πατρινούς, αλλά για τους επισκέπτες της πόλης που δυσκολεύονται να πιστέψουν ότι σε αυτό το κτίριο, με την άθλια εξωτερική όψη στεγάζεται η καρδιά της Πάτρας. 

Πρόσφατα, ένας πολίτης βλέποντας την εικόνα του κτιρίου εξέφρασε την διαμαρτυρία του, γράφοντας την σε ένα κομμάτι χαρτί Α4. Το μόνο που έκαναν οι άνθρωποι του δήμου ήταν να κατεβάσουν την κόλλα της διαμαρτυρίας του εν λόγω κυρίου. Το να κάνουν κάτι για να αλλάξουν την εικόνα του όλου κτιρίου προφανώς δεν σκέφτηκαν.