Σε έρευνες στα χωριά Μιτσερό, Ξυλιάτο και στην Ορούντα προχωρεί σήμερα η κυπριακή αστυνομία, ύστερα από την χθεσινή ομολογία του 35χρονου Ίλαρχου Νίκου Μεταξά, ο οποίος ανακρινόμενος παραδέχθηκε τον φόνο της Maricar Valtez Arquiola, από τις Φιλιππίνες, και άλλες δύο υποθέσεις φόνων με τρία θύματα, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό των θυμάτων του σε επτά.

Οι έρευνες της αστυνομίας θα επικεντρωθούν στην Κόκκινη Λίμνη του Μιτσερού, απέναντι ακριβώς από το φρεάτιο, όπου ανευρέθηκαν τα πτώματα των άτυχων Mary Rose και Arian Palanas, για τον εντοπισμό τριών πτωμάτων, τα οποία ο δράστης ομολόγησε ότι έθαψε εκεί.

Πρόκειται για τα πτώματα της Maricar και της μάνας και κόρης από τη Ρουμανία.

Επίσης, η Αστυνομία θα συνεχίσει τις έρευνες στη λίμνη Μεμί (Ξυλιάτου), για εντοπισμό της 6χρονης Sierra Granze, κόρης της δολοφονηθείσας Mary Rose.

Γύρω στο μεσημέρι θα καταδυθεί ο πρώτος δύτης στο βυθό της λίμνης, με τη βοήθεια συστήματος παροχής αέρα εξωτερικά και με σκάφανδρο, με απώτερο σκοπό να ελέγξει βήμα με βήμα κάποια κρίσιμα σημεία, όπου η ορατότητα ήταν εξαιρετικά περιορισμένη ή η μορφολογία του βυθού παρουσίαζε ιδιαιτερότητες.

Επιπλέον, συνεχίζονται οι έρευνες στο πεδίο βολής της Ορούντας, όπου χθες εντοπίστηκε πτώμα σε λάκκο. Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές οι έρευνες στο συγκεκριμένο σημείο θα πραγματοποιηθούν για εντοπισμό τυχόν τεκμηρίων σε σχέση με τη χθεσινή ανάσυρση πτώματος.

Σημειώνεται ότι από τις επτά δολοφονίες, τις οποίες ομολόγησε ότι διέπραξε ο 35χρονος, έχουν εντοπιστεί τρεις σοροί, ενώ η μόνη σορός που έχει ταυτοποιηθεί μέχρι σήμερα είναι αυτή της Mary Rose.

O 35χρονος θα βρεθεί εκ νέου ενώπιον του Δικαστηρίου αύριο, για ανανέωση όλων των διαταγμάτων κράτησής του.