Μπορεί σύμφωνα με τους ξενοδόχους της Ζακύνθου και της Κεφαλονιάς η τουριστική κίνηση να είναι πεσμένη τις ημέρες του Πάσχα, σε σύγκριση, με πέρυσι, όμως η εικόνα που αντικρίζει κανείς στο λιμάνι της Κυλλήνης από την Μεγάλη Τρίτη και μετά, μαρτυρά άλλα πράγματα. 

Οι ουρές όλες αυτές τις ημέρες στο λιμάνι της Κυλλήνης που αποτελεί την κύρια επικοινωνία που συνδέει την Δυτική Ελλάδα με τα δύο αυτά νησιά δεν έχουν σταματήσει. Σε καθημερινή βάση το λιμάνι γεμίζει από ταξιδιώτες, με τα πλοία της ναυτιλιακής εταιρείας Levente Ferries που δρομολογεί τις δύο αυτές γραμμές να είναι σχεδόν πάντα γεμάτα. 

Αυξημένη είναι και η κίνηση προς το νησί της Ιθάκης, με αρκετούς ταξιδιώτες να επιλέγουν το όμορφο αυτό νησί για τις διακοπές του Πάσχα. Οι εκδρομείς που πάνε νησιά της Επτανήσου προέρχονται κυρίως από την Αττική, από την Δυτική Ελλάδα, αλλά και από την Βόρεια. Ήδη άλλωστε στα τρία αυτά νησιά οι ξενοδοχειακές μονάδες έχουν ανοίξει και η τουριστική σεζόν έχει ξεκινήσει κανονικά. 

Το νησί πάντως που αναμένεται και φέτος το Πάσχα να βουλιάξει από τον κόσμο είναι η Κέρκυρα.  Όπως ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος των ξενοδόχων Κέρκυρας, Μπάμπης Βούλγαρης «οι κινήσεις για την περίοδο του Πάσχα στα ξενοδοχεία της Κέρκυρας κινούνται σε ικανοποιητικά επίπεδα, καθώς το φετινό Πάσχα ημερολογιακά συμπίπτει με την έναρξη της καλοκαιρινής σεζόν, οπότε θα έχουν ανοίξει τα περισσότερα ξενοδοχεία του νησιού».

Τον πήχη ανεβάζει ψηλά και η κρουαζιέρα, με εννέα κρουαζιερόπλοια να προσεγγίζουν το νησί μόνο για τις ημέρες του Πάσχα και χιλιάδες επιβάτες, να αποβιβάζονται έστω και κατά τη διάρκεια της ημέρας στο νησί.

Το φετινό Πάσχα συμπίπτει με την έναρξη της τουριστικής σεζόν και άρα είναι περισσότερα τα ξενοδοχεία που αναμένεται να λειτουργήσουν στους θερινούς προορισμούς, με σκοπό να υποδεχθούν τουρίστες τόσο από την Ελλάδα, όσο και από το εξωτερικό.

Τη μερίδα του λέοντος κατέχει το τετραήμερο από Μεγάλη Παρασκευή έως Δευτέρα του Πάσχα και ο μέσος όρος διαμονής είναι οι τρεις διανυκτερεύσεις.