"Ουρές" στο εθνικό δίκτυο έξω που οδηγεί προς την Πάτρα και στον Πύργο, με δεκάδες αυτοκίνητα να έχουν περάσει από το πρωί της Μεγάλης Πέμπτης και μετά, με την έξοδο των εκδρομέων του Πάσχα να κορυφώνεται την Μεγάλη Παρασκευή. 

Οι Αθηναίοι φεύγουν από την πρωτεύουσα και αρκετοί από αυτούς αναχωρούν προς την Νοτιοδυτική Ελλάδα και την Πελοπόννησο, αφού η ύπαρξη πλέον του αυτοκινητοδρόμου της Ολυμπίας Οδού διευκολύνει και έχει κάνει την περιοχή της Βόρειας Πελοποννήσου γενικότερα αρκετά προσβάσιμη. 

Είναι χαρακτηριστικό ότι από τα διόδια του Ρίου έως το απόγευμα της Μεγάλης Πέμπτης είχαν περάσει πάνω από 12.000 αυτοκίνητα, κάτι που δείχνει μία σημαντική αύξηση των διελεύσεων σε σύγκριση με πέρυσι που φτάνει το 10%.

Αυξημένη ήταν και η διέλευση των αυτοκινήτων από την Γέφυρα του Ρίου Αντιρρίου καθώς έως το απόγευμα της Μεγάλης Πέμπτης είχαν περάσει πάνω από 11.000 αμάξια.

Η κίνηση αυτή αναμένεται να κορυφωθεί την Μεγάλη Παρασκευή, ενώ φυσικά θα υπάρξουν και οι εκδρομείς του Πάσχα της τελευταίας στιγμής, αυτή που θα αναχωρήσουν για τον προορισμό τους το πρωί ή ακόμα και το μεσημέρι του Μεγάλου Σαββάτου για να πάνε για Ανάσταση στο χωριό τους ή στον τόπο που έχουν επιλέξει. 

Το θετικό είναι ότι η κίνηση διεξάγεται τόσο στον αυτοκινητόδρομο της Ολυμπίας Οδού, όσο και σε αυτόν της Πατρών Πύργου, χωρίς προβλήματα, παρά κάποια μποτιλιαρίσματα που παρατηρήθηκαν σε ορισμένα σημεία του εθνικού δικτύου.

Η Τροχαία πάντως είναι στο... πόδι, ελέγχοντας σε διάφορα σημεία την κίνηση των οχημάτων, αλλά και παρεμβαίνοντας όπου χρειαστεί σε τυχόν παραβιάσεις. Έτσι και αλλιώς οι οδηγοί θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, προκειμένου να φτάσουν στον προορισμό τους με ασφάλεια.