Από τη δημοτική παράταξη της «ΝΕΑΣ ΠΑΤΡΑΣ» εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

«Το πνεύμα καθεστωτικής νοοτροπίας της δημοτικής παράταξης του ΚΚΕ είναι αποτυπωμένο έντονα στους τοίχους δημόσιων και ιδιωτικών κτιρίων της Πάτρας.

Η «Λαϊκή Συσπείρωση» είναι συνεπής με τις… αρχές της. Αφισορυπαίνει την Πάτρα, προφανώς για να υποδηλώσει ότι είναι δικό της «έργο» η βρωμιά της πόλης.

Η ανεύθυνη και αντιαισθητική τακτική της δημοτικής παράταξης του ΚΚΕ κάνει εντύπωση, γιατί όφειλαν να γνωρίζουν τα στελέχη της ότι παραβίαζαν προκλητικά νόμο και οι επιπτώσεις είναι βαριές. Πέρα από τα σχετικά πρόστιμα οι παραβάτες εκπίπτουν, αν είναι εκλεγμένοι, από το αξίωμά τους. Εκτός κι αν το έχουν πάρει απόφαση ότι κλείνει η δημαρχιακή της παρένθεση και δεν νοιάζονται για τις συνέπειες.

Όπως και να χει, η «ΝΕΑ ΠΑΤΡΑ» δεν πρόκειται να υποθάλψει και ν’ αφήνει την ασυδοσία να περάσει απαρατήρητη. Ήδη ο επικεφαλής της Νίκος Νικολόπουλος, με την ιδιότητα του ανεξάρτητου βουλευτή, αποφάσισε να καταθέσει σχετική ερώτηση στη Βουλή, απευθυνόμενος στους αρμόδιους Υπουργούς, προκειμένου ν’ αναλάβουν τις ευθύνες τους έναντι της ετσιθελικής συμπεριφοράς της Δημοτικής Αρχής.

Σε τοπικό επίπεδο, η «ΝΕΑ ΠΑΤΡΑ» διατυπώνει την εξής απορία για την απάθεια των εντεταλμένων οργάνων μπροστά στις ασχήμιες της «Λαϊκής Συσπείρωσης»: Οι Εισαγγελείς, για παράδειγμα, βρίσκονται σε εορταστική άδεια ή μήπως σε πρόωρες διακοπές;».