Ένα από τα πιο κλασικά έθιμα της Μεγάλης Παρασκευής που μυρίζουν Πάσχα και άνοιξη είναι ο αγώνας των Παλαιμάχων μεταξύ της Άνω και της Κάτω Πόλης. 

Πρόκειται για ένα έθιμο που κρατάει τουλάχιστον 60 χρόνια στην Πάτρα και που δίνει τη δυνατότητα στους παλιούς να θυμηθούν τα νιάτα τους και στους νέους να μάθουν κάτι από το παρελθόν αυτής της πόλης και του ποδοσφαίρου της. 

Δεκάδες παλιές δόξες του ποδοσφαίρου της Πάτρας θα φορέσουν και πάλι τα παντελονάκια τους και τα ποδοσφαιρικά τους παπούτσια και θα δώσουν έναν αγώνα που σίγουρα διαφέρει από κάθε άλλον. Ο αγώνας αυτός γίνεται κάθε χρόνο τη Μεγάλη Παρασκευή και βασική του έδρα ήταν το γήπεδο των Προσφυγικών. 

Τα τελευταία χρόνια από τη στιγμή που το γήπεδο των Προσφυγικών είναι κλειστό, ο αγώνας γίνεται στο γήπεδο της Παναχαϊκής. Το ραντεβού είναι για τις 11:30 το πρωί. Στις 12 θα γίνει η απονομή των πλακετών στις οικογένειες των παλαιμάχων που έφυγαν από τη ζωή κατά τη διάρκεια της χρονιάς. 

Συγκεκριμένα ο Σύλλογος παλαιμάχων θα μνημονεύσει παλαίμαχους που έφυγαν από τη ζωή πρόσφατα, ενώ μετά θα ακολουθήσει το παιχνίδι που αναμένεται να είναι συναρπαστικό, αλλά και με αρκετές δόσεις χιούμορ, με τους ποδοσφαιριστές να πειράζει ο ένας τον άλλον, αναπολώντας τα νιάτα τους. 

Στο τέλος του παιχνιδιού θα ακολουθήσει μπουφές με νηστίσιμα φαγητά και ευχές για καλό Πάσχα. Ο αγώνας θα έχει και φέτος ένα φιλανθρωπικό χαρακτήρα με τους παλαίμαχους να συγκεντρώνουν τρόφιμα για ένα ίδρυμα της πόλης που αυτή θα φορά θα είναι το Άσυλο Ανιάτων.