Χάρηκαν οι κάτοικοι του Ανατολικού Διαμερίσματος της Πάτρας ακούγοντας τον Αλέξη Τσίπρα κατά τη διάρκεια της ομιλίας του το περασμένο Σαββάτο να δεσμεύεται για την παραχώρηση του χώρου του πρώην σκουπιδότοπου στον Ριγανόκαμπο, ανάβοντας έτσι το πράσινο φως για τη δημιουργία του Ανατολικού Πάρκου. 

Σε ανακοίνωσή της η Συντονιστική Επιτροπή Συλλόγων και Φορέων του Ανατολικού Τομέα του Δήμου Πατρέων, τονίζει τα εξής: "Ο πολύχρονος, συντονισμένος και τεκμηριωμένος αγώνας των Συλλογικών οργάνων του Ανατολικού Διαμερίσματος, για τη δημιουργία του Ανατολικού πάρκου, φαίνεται να αποδίδει καρπούς και να βρίσκεται πολύ κοντά στο ποθητό αποτέλεσμα.

Η κυβέρνηση δια στόματος του Πρωθυπουργού στην ομιλία του στον Απόλλωνα, αναγνώρισε το δίκαιο αίτημά μας και δεσμεύτηκε να παραχωρήσει το χώρο του παλαιού σκουπιδότοπου στο λαό της Πάτρας και στο Δήμο Πατρέων για τη δημιουργία του ανατολικού πάρκου.

Περιμένουμε με αγωνία την έμπρακτη απόδειξη της εξαγγελίας με την υπογραφή της απόφασης παραχώρησης ίσως και προ των δημοτικών εκλογών.
Στην ίδια κατεύθυνση κινούνται τόσο οι δηλώσεις του Δημάρχου όσο και υποψηφίων Δημάρχων που υιοθετούν και υποστηρίζουν τις προτάσεις και τον αγώνα των κατοίκων του Ανατολικού διαμερίσματος.

Με την παραχώρηση του χώρου, θα ανοίξει πλέον ο δρόμος για να ξεκινήσουν οι μελέτες το συντομότερο δυνατόν, ώστε επιτέλους να γίνει πράξη το μεγάλο αυτό έργο. Ευχαριστούμε όλα τα μέσα μαζικής ενημέρωσης για τη βοήθειά τους στην ανάδειξη και  επικαιροποίηση των προσπαθειών μας, για ένα τέτοιο έργο που θα ωφελήσει ολόκληρη την Πάτρα. Ευχόμαστε «Καλό Πάσχα» σε όλους.

Με τιμή η Συντονιστική Επιτροπή Συλλόγων και  Φορέων του Ανατολικού Τομέα του Δήμου Πατρέων".