ΥΛΙΚΑ

Για το πανάρισμα:

6 μεγάλα καλαμάρια, καθαρισμένα και κομμένα σε ροδέλες 3 εκ.

180 γρ σκληρό αλεύρι

180 γρ καλαμποκάλευρο

90 γρ σιμιγδάλι, ψιλό

1 κ.σ. εστραγκόν, ξερό

1 κ.σ. σκόνη μουστάρδας

1 κ.γ. καπνιστή πάπρικα, ξερό

Αλάτι

Πιπέρι

Ταραμοσαλάτα για το σερβίρισμα 

Χυμό από ένα λεμόνι

Προετοιμασία και Εκτέλεση

1. Για το πανάρισμα: Ρίχνουμε όλα τα υλικά σε ένα μπολ και τα ανακατεύουμε πολύ καλά. Τοποθετούμε ένα βαθύ τηγάνι σε δυνατή φωτιά και προσθέτουμε ηλιέλαιο.

2. Ρίχνουμε τα καλαμάρι στο μείγμα που έχουμε φτιάξει για το πανάρισμα και μόλις κάψει το λάδι, ρίχνουμε τα παναρισμένα καλαμάρια μέσα και τηγανίζουμε μέχρι να πάρουν ένα ωραίο χρυσαφί χρώμα.
 
3. Γενικά, κατά τη διάρκεια του τηγανίσματος αποφεύγουμε να κουνάμε το τηγάνι. Έτσι το ψάρι αναπτύσσει μια ωραία κρούστα και δε διαλύεται.
 
4. Μόλις είναι έτοιμα τα καλαμάρια, τα μεταφέρουμε σε ένα πιάτο στο οποίο έχουμε στρώσει απορροφητικό χαρτί.
 
5. Σερβίρουμε με ταραμοσαλάτα και λεμόνι.
 
Πηγή: giorgostsoulis.com