Πάνω από 50 άνθρωποι έχασαν τις ζωές τους από τις φονικές πλημμύρες και κατολισθήσεις λάσπης που προκάλεσαν καταρρακτώδεις βροχές σε νότιες και ανατολικές περιοχής της Νοτίου Αφρικής.

Σωστικά συνεργεία αναζητούν πυρετωδώς επιζώντες στα ερείπια κατεδαφισμένων κτιρίων σε παράκτιες περιοχές της επαρχίας KwaZulu-Natal, που θρηνεί 51 νεκρούς.

Στην περιοχή επικρατούσαν έντονα καιρικά φαινόμενα επί μέρες, αλλά οι Αρχές δεν περίμεναν τέτοιες κατακλυσμιαίες βροχοπτώσεις το βράδυ της Δευτέρας. «Κι αυτό είχε ως αποτέλεσμα να σημειωθούν μεγάλες πλημμύρες, προκαλώντας μεγάλες ζημιές στα θεμέλια κτιρίων που κατέρρευσαν», είπε ο Λένοξ Μαμπάσο, εκπρόσωπος των τοπικών Αρχών, προσθέτοντας ότι κάποιοι άνθρωποι παρασύρθηκαν από τα ορμητικά νερά. Σε άλλα σημεία κτίρια και σπίτια παρασύρθηκαν από όγκους λάσπης, ενώ έχουν αποκλειστεί μεγάλες οδικές αρτηρίες μέσα και γύρω από το λιμάνι του Ντέρμπαν από τις πλημμύρες.

Την περασμένη εβδομάδα 13 άνθρωποι σκοτώθηκαν στη διάρκεια ακολουθίας της Μεγάλης Εβδομάδας των καθολικών, όταν κατέρρευσε ναός στην επαρχία KwaZulu-Natal μετά από σφοδρές βροχές και ανεμοθύελλα.