Η αστυνομία στην Ισπανία ανακοίνωσε σήμερα (24/4) ότι συνέλαβε έναν άνδρα που είναι ύποπτος για αρκετές ψεύτικες προειδοποιήσεις για βόμβα, μεταξύ των οποίων αυτή στη Μαδρίτη την περασμένη εβδομάδα, η οποία είχε αναγκάσει τις αρχές να εκκενώσουν ουρανοξύστη στον οποίο στεγάζονται τέσσερις πρεσβείες.

Ο ύποπτος στην Ισπανία, ο οποίος συνελήφθη την Τρίτη (23/4) το απόγευμα, προειδοποίησε στις 16 Απριλίου για βόμβα στην πρεσβεία της Αυστραλίας στη Μαδρίτη, αναγκάζοντας τις αρχές να απομακρύνουν τον κόσμο από τον ουρανοξύστη Torrespacio, στον οποίο στεγάζονται και οι πρεσβείες της Βρετανίας, του Καναδά και της Ολλανδίας.

Όπως γράφει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο συγκεκριμένος άνδρας, ο οποίος συνελήφθη με την κατηγορία της διατάραξης της δημόσιας τάξης, ευθύνεται επίσης, σύμφωνα με την αστυνομία, για ψεύτικο συναγερμό για βόμβα στις 11 Απριλίου στην πρεσβεία του Ισημερινού στη Μαδρίτη.

Ο συλληφθείς ήταν γνωστός εξάλλου στην αστυνομία για "ψεύτικη απειλή κατά ενός γερμανικού ιδρύματος που βρίσκεται στην Μαδρίτη", διευκρίνισαν οι Αρχές σε ανακοίνωση που εξέδωσαν.