Δεν είναι λίγες οι φορές που έχουμε αναφερθεί σε παράνομο παρκάρισμα πότε πάνω σε πεζοδρόμια, πότε σε θέσεις ΑμεΑ και πότε σε πεζοδρόμους...

Πόσες και πόσες φωτογραφίες μας έχουν στείλει αναγνώστες του patrasevents.gr με αυτοκίνητα και μηχανάκια σταθμευμένα εκεί που απαγορεύεται...

Αυτή τη φορά αναγνώστης μας το βράδυ της Μεγάλης Τρίτης έπιασε "επ' αυτοφώρω" ένα αυτοκίνητο παρκαρισμένο στον πεζόδρομο της Γεροκωστοπούλου με τη Ρήγα Φεραίου.

Αυτό θα μας πείτε δεν αποτελεί είδηση... τόσα έχουν δει τα μάτια μας!

Η είδηση όμως είναι πως το αυτοκίνητο ανήκει σε πρώην αιρετό του νομού που έχει κάνει και "πέρασμα" από το Ελληνικό Κοινοβούλιο!

Προφανώς αυτοί που μας κάνουν κηρύγματα υπεράσπισης δικαιωμάτων διάφορων ευπαθών ομάδων πολιτών π.χ. ΑμεΑ, ηλικιωμένοι θα πρέπει να δίνουν και το καλό παράδειγμα.

Εδώ όμως ο οδηγός του αυτοκινήτου το πάρκαρε όπου βρήκε, με τη νοοτροπία ότι "όλα μας ανήκουν" και προφανώς εκμεταλλευόμενος την αναγνωρισιμότητά του από τη θέση που κατέχει στα κοινά. Σκέφτηκε ότι ποιος θα τολμήσει να του κάνει την παρατήρηση... και έτσι άραξε το όχημά του και πήγε για καφέ σε κοντινό μαγαζί. Ντροπή......


Μ.Τρίτη, 23-04-2019, 22:00

Ο συγκεκριμένος κύριος πάρκαρε εκεί που υποτίθεται ότι πρέπει να υπάρχει ελεύθερη είσοδος για ασθενοφόρα ή πυροσβεστικά οχήματα σε περίπτωση ανάγκης.

Το πιο χαρακτηριστικό της όλης ιστορίας είναι πως πριν λίγα χρόνια ακριβώς στο ίδιο σημείο όταν χρειάστηκε ένας συμπολίτης μας την ανάγκη άμεσης ιατρικής φροντίδας, δυστυχώς δεν τα κατάφερε γιατί το ασθενοφόρο δεν μπόρεσε να μπει στον πεζόδρομο της Ρήγα Φεραίου, γιατί κάποιος "έξυπνος" είχε κλείσει την είσοδο της Γεροκωστοπούλου με το αυτοκίνητό του. Με αποτέλεσμα να καθυστερήσει και αυτό να αποβεί μοιραίο για τη ζωή ενός ανθρώπου που δεν έφταιγε σε τίποτα.

Ο συνειρμός ήταν αναπόφευκτος... γιατί όποιοι κι αν είμαστε, όποια αξιώματα και αν κατέχουμε, θα πρέπει να έχουμε τη στοιχειώδη αντίληψη για τους γύρω μας και δεν θα πρέπει να βάζουμε σε κίνδυνο τη ζωή κανενός!

Μάλιστα ως επιβεβαίωση των παραπάνω ήρθε και το σημερινό περιστατικό όπου ακριβώς στο ίδιο σημείο χρειάστηκε να επέμβει το ΕΚΑΒ για συμπολίτη μας που είχε ανάγκη.

Δυστυχώς για ακόμα μια φορά το συγκεκριμένο σημείο ήταν κατειλημμένο αυτή τη φορά από δεκάδες παρκαρισμένα  μηχανάκια. Για ακόμα μια φορά το ασθενοφόρο δεν μπορούσε να περάσει με αποτέλεσμα να χαθεί χρόνος για τον ασθενή. 

Σύμφωνα με τους καταστηματάρχες η κατάσταση εκεί, ξεφύγει εντελώς. Η συμβολή των δυο πεζόδρομων δεν είναι ποτέ "ανοικτή" και πάντα η πρόσβαση όταν υπάρχει ανάγκη είναι σχεδόν αδύνατη.

Αφού από μόνοι μας δεν μπορούμε να καταλάβουμε που πρέπει και που δεν πρέπει να παρκάρουμε τα οχήματά μας τη λύση ας δώσει η Τροχαία και μάλιστα με δραστικά μέτρα... έτσι και μήπως κάποια στιγμή φερθούμε, έστω και με τον φόβο των κλίσεων, σαν πολιτισμένοι άνθρωποι!