Πολύ έξυπνη κοινοβουλευτικά, ήταν η κίνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη να καταθέσει πρόταση μομφής κατά του Παύλου Πολάκη, δήλωσε το πρωί σε τηλεοπτική του συνέντευξη, ο επικεφαλής του ευρωψηφοδελτίου της Νέας Δημοκρατίας Ευάγγελος Μεϊμαράκης, προσθέτοντας, ότι το 2015 δεν συζητήθηκε ποτέ θέμα συγκυβέρνησης με τον Αλέξη Τσίπρα, όπως δήλωσε πρόσφατα η Ντόρα Μπακογιάννη.

Αναφερόμενος στην υβριστική ανάρτηση του Παύλου Πολάκη σε βάρος του υποψηφίου ευρωβουλευτή Στέλιου Κυμπουρόπουλου, ο Ευάγγελος Μαϊμαράκης δήλωσε οτι «ο Πολάκης ήταν πάντα χυδαίος και το ξέραμε αυτό», ενώ πρόσθεσε ότι «ο κ. Τσίπρας θα έπρεπε να τον αποπέμψει το πρωί ή να είχε ζητήσει να παραιτηθεί μόνος του. Τώρα θα πάει στις εκλογές ταυτισμένος με τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας»

Ο πρώην πρόεδρος της ΝΔ εκτίμησε ότι έτσι «θα πάμε στις εκλογές με σύμβολο τη χυδαία επίθεση στους ΑμΕΑ που έκανε ο κ. Πολάκης».

Ο κ. Μεϊμαράκης είπε ότι η πρόταση μομφής που προανήγγειλε σε βάρος του Παύλου Πολάκη ο Κυριάκος Μητσοτάκης «ήταν η πιο σωστή, έξυπνη κοινοβουλευτική κίνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη» και σχολίασε:

«Αισθάνθηκα πολύ άσχημα όταν άκουσα τον κ. Τσίπρα να λέει χθες ότι ο Πολάκης είναι αψής Σφακιανός. Εμείς οι Κρητικοί είμαστε πολιτισμένοι και εκτιμούμε τους συνομιλητές μας. Κανείς δεν ταυτίζεται με τον κ. Πολάκη».