Ο Προμηθέας Πατρών αυτό που ήταν να κάνει υποδεχόμενος τον Πανιώνιο στο τελευταίο εντός έδρας παιχνίδι του για την κανονική περίοδο του πρωταθλήματος, το έκανε και με το παραπάνω.

Διέλυσε τον άτυχο Πανιώνιο με 104-67, μια νίκη όμως που από μόνη της δεν αρκούσε για να εξασφαλίσει την πολυπόθητη είσοδο στην 4άδα για το πλεονέκτημα έδρας στο ξεκίνημα των πλέι-οφ.

Ήθελε και… κάτι ακόμη, που τελικά ήρθε απρόσμενα! Το μεγάλο διπλό του αδιάφορου μάλιστα και ουραγού Κολοσσού Ρόδου επί του μαστιζόμενου από οικονομικά προβλήματα ΠΑΟΚ μέσα στην Πυλαία με 83-79!

«Μπαμ» μεγατόνων το οποίο «καλωσόρισε» ο Προμηθέας, έτσι ώστε να πάει σε ανέμελο Πάσχα, έχοντας καπαρώσει θέση στην 4άδα, ενώ εκείνο που μένει να φανεί είναι αν θα τερματίσει 3ος ή 4ος.

Ότι και να συμβεί πάντως, θα έχει το πλεονέκτημα έδρας στην α΄ φάση των πλέι-οφ, ενώ αν νικήσει τον Ολυμπιακό μέσα στο ΣΕΦ θα είναι 3ος και θα παίξει εκ νέου με τους Πειραιώτες στα πλέι-οφ με 1-1 νίκες και αβαντάζ έδρας!

Αν όμως ηττηθεί από τον Ολυμπιακό θα τερματίσει 4ος και θα περιμένει ως αντίπαλο πάλι με το πλεονέκτημα της έδρας τον χαμένο του αγώνα της 26ης αγωνιστικής Περιστερίου – ΠΑΟΚ.

Επί της ουσίας δηλαδή εκείνος που… αυτοκτόνησε ήταν ο δικέφαλος του Βορρά, πληρώνοντας την απουσία δυο Αμερικάνων παικτών του που απέχουν λόγω χρηματικών οφειλών της διοίκησης και της γενικότερης βαριάς ατμόσφαιρας που υπάρχει από την αρχή της χρονιάς στο τμήμα.


Για δεύτερη σερί χρονιά

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Προμηθέας για δεύτερη συνεχόμενη σεζόν τερματίζει στην πρώτη 4άδα της κανονικής περιόδου.

Πέρυσι ήταν 3ος πίσω από Παναθηναϊκό και Ολυμπιακό με 17 νίκες και 9 ήττες απολογισμό και φέτος μπορεί το ίδιο ή μια θέση πιο κάτω, πάντα όμως στην κορυφαία 4άδα.

Όπως αναφέρει το matchnews, στα πλέι-οφ πέρυσι στο ξεκίνημα απέκλεισε εύκολα το Λαύριο, για να χάσει στα ημιτελικά από τον Ολυμπιακό και έπειτα στον μικρό τελικό, αν και είχε το αβαντάζ έδρας, από τον ΠΑΟΚ.