Ο Ντόναλντ Τραμπ και η σύζυγός του Μελάνια αναμένεται να κάνουν επίσημη επίσκεψη στο Λονδίνο στις αρχές Ιουνίου, αλλά δεν πρόκειται να μείνουν στο παλάτι του Μπάκιγχαμ, όπως ο προκάτοχός του.

Σύμφωνα με πηγές, η βασίλισσα δεν θα φιλοξενήσει τους καλεσμένους της στην Ανατολική Πτέρυγα, καθώς έχει κλείσει λόγω εργασιών συντήρησης, πράγμα που σημαίνει ότι δεν υπάρχει χώρος για να μείνουν στο βασιλικό παλάτι.

Ο Ντόναλντ Τραμπ και η Μελάνια δεν θα μείνουν στο παλάτι του Μπάκιγχαμ λόγω των εκτεταμένων εργασιών ανακαίνισης
Πρόκειται βέβαια, για μια ασυνήθιστη κίνηση για μια τόσο αξιόλογη επίσκεψη, ωστόσο, οι πηγές αναφέρουν πως δεν υπάρχει θέμα σνομπισμού, προσθέτοντας πως οι εργασίες ανακαίνισης ξεκίνησαν το περασμένο φθινόπωρο, πολύ πριν καν ξεκινήσει η ιδέα της επίσημης επίσκεψης του Ντόναλντ Τραμπ.

Το παλάτι του Μπάκιγχαμ βρίσκεται εν μέσω ενός τεράστιου δεκαετούς προγράμματος ανακαίνισης ύψους 365 εκατομμυρίων λιρών, δεδομένου ότι κάποιοι χώροι κρύβουν πολλούς κινδύνους για την υγεία και την ασφάλεια.

Μεγάλο μέρος των καλωδίων χρονολογούνται πριν από την στέψη της βασίλισσας Ελισάβετ, ενώ κάποια μέλη της βασιλικής οικογένειας έχουν ήδη φύγει από τα ιδιωτικά διαμερίσματά τους, όπως η πριγκίπισσα Άννα.

Όσον αφορά στην επίσκεψη του Ντόναλντ Τραμπ, μια δήλωση του παλατιού ανέφερε πως περαιτέρω λεπτομέρειες θα ανακοινωθούν εν ευθέτω χρόνω. Όμως, ο πρώην Αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα και η σύζυγός του Μισέλ, απόλαυσαν την φιλοξενία της βασίλισσας Ελισάβετ, όταν είχαν πραγματοποιήσει επίσημη επίσκεψη το 2011.

Σε αντίθεση με τον Ντόναλντ Τραμπ, ο προκάτοχός του, Μπαράκ Ομπάμα φιλοξενήθηκε στο παλάτι του Μπάκινγχαμ.

Πηγές ανέφεραν πως ο Ντόναλντ Τραμπ και η Μελάνια θα μπορούσαν να φιλοξενηθούν στην ιστορική Βελγική Σουίτα, η οποία είναι ακόμη λειτουργικοί, ωστόσο κανένας από τους βοηθούς ή το προσωπικό τους δεν θα μπορούσε να φιλοξενηθεί εξαιτίας του κλεισίματος της Ανατολικής Πτέρυγας.

Το συγκεκριμένο κομμάτι του παλατιού έχει εκκενωθεί από το περιεχόμενό του – συμπεριλαμβανομένων 10.000 έργων τέχνης – λόγω της αντικατάστασης των ηλεκτρικών και υδραυλικών εγκαταστάσεων. Δεν υπάρχει καμία πρόταση να μείνει σε κάποιο άλλο κατάλυμα το ζευγάρι, όπως το κάστρο Γουίνσδορ, που σημαίνει ότι κατά πάσα πιθανότητα θα μείνουν στο σπίτι του Αμερικανού πρέσβη στο Λονδίνο – όπως έκαναν και πέρυσι το καλοκαίρι.