Ο λοχαγός του Κυπριακού Στρατού Νίκος Μεταξάς, ο φερόμενος ως serial killer της Κύπρου, ο οποίος έχει ομολογήσει τη διάπραξη τριών φόνων, ακόμα και μετά την ανακάλυψη του πτώματος της 38χρονης Marry Rose στις 14 Απριλίου δεν είχε καμία αναστολή να εμφανιστεί δημοσίως και να εργαστεί ως φωτογράφος και κινηματογραφιστής σε τιμητική εκδήλωση για τον Δημήτρη Χριστόφια στο σωματείο «Δίκωμο ’74».

Αυτό αποκαλύπτει σήμερα η εφημερίδα της Κύπρου «Πολίτης». Την περίοδο που φέρεται να διέπραττε τα εγκλήματα που έχει παραδεχθεί φωτογραφιζόταν σε εκδήλωση της ΣΕΚ (Συνομοσπονδία Εργατών Κύπρου), αλλά και σε εκδήλωση για ενίσχυση του Καραϊσκάκειου μεταξύ δημάρχων, βουλευτών και άλλων προσώπων της δημόσιας ζωής.

Στην εκδήλωση βρίσκονταν, εκτός του Δημήτρη Χριστόφια, ο ΓΓ του ΑΚΕΛ Άντρος Κυπριανού, βουλευτές, ευρωβουλευτές, δήμαρχοι και πολλοί παράγοντες της πολιτικής ζωής της Κύπρου.

Όπως αποκαλύπτει η κυπριακή εφημερίδα, ο Νίκος Μεταξάς είχε ιδιαιτέρως ενεργή κοινωνική ζωή. Όπως φαίνεται ο 35χρονος έδινε το παρών σε πολλές εκδηλώσεις τις οποίες απαθανάτιζε υπό την ιδιότητα του ως φωτογράφος.

Αισθήματα ανατριχίλας προκαλεί σήμερα η δημοσιοποίηση φωτογραφίας που εμφανίζει τον Μεταξά να κινηματογραφεί εκδήλωση προς τιμήν του Δημήτρη Χριστόφια, δεδομένου του γεγονότος ότι η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στις 17 Απριλίου δηλαδή τρεις μέρες μετά τον εντοπισμό του πτώματος της άτυχης Mary Rose στο φρεάτιο του Μιτσερού.

Όπως φαίνεται η παρουσία του Νίκου Μεταξά σε εκδηλώσεις στις οποίες παρίσταντο και πολιτικά πρόσωπα δεν ήταν σπάνιο φαινόμενο αφού ο 35χρονος ύποπτος για τις δολοφονίες 2 γυναικών και ενός παιδιού, ήταν παρών και σε εκδήλωση για ενίσχυση του Καραϊσκάκειου ιδρύματος στις 9 Φεβρουαρίου 2017.

Ήταν ο Μεταξάς ένας άνθρωπος όπως όλοι οι άλλοι; διερωτάται η εφημερίδα σε ρεπορτάζ της και προσθέτει ότι πληροφορίες από συναδέλφους του στο στρατόπεδο των τεθωρακισμένων που υπηρετούσε, αναφέρουν ότι ποτέ δεν είχε δημιουργήσει την εντύπωση ενός ανθρώπου που θα ήταν ικανός να διαπράξει τέτοια εγκλήματα. Ήταν τυπικός και κάθε αποστολή που του ανέθεταν οι προϊστάμενοί του την έφερε εις πέρας χωρίς διαμαρτυρίες. Το μόνο χαρακτηριστικό που του αποδίδουν είναι αυτό του ανθρώπου που δεν είναι ιδιαιτέρως κοινωνικός. Χαμηλών τόνων, κλειστός χαρακτήρας και λιγομίλητος.

Το μεγάλο πάθος του ήταν η φωτογραφία και για αυτό εμφανιζόταν στα θύματά του ως φωτογράφος. Λάμβανε μέρος σε φωτογραφικούς διαγωνισμούς και είχε αποσπάσει και διακρίσεις. Στο portfolio που είχε δημιουργήσει σε σελίδα φωτογράφων στο διαδίκτυο παρουσιάζει και μια σειρά από λήψεις στο μεταλλείο του Μιτσερού, το οποίο είχε μετατρέψει σε νεκροταφείο για τις γυναίκες που καθ’ ομολογία είχε δολοφονήσει.