Οι τοπικές εκλογές του Μάη, μαζί με τις ευρωεκλογές, έχουν χαρακτήρα  πολιτικής αναμέτρησης, ενάντια στη συνέχιση για δεκαετίες της πολιτικής των μνημονίων με μοχλό το χρέος, στην οποία συναινούν ΝΔ-ΚΙΝΑΛ/ΠΑΣΟΚ. Κρίνεται και η επιλογή του ΣΥΡΙΖΑ για βαθύτερη πρόσδεση στον ιμπεριαλισμό των ΗΠΑ, προς όφελος του ελληνικού κεφαλαίου. Κρίνεται κάθε αυταπάτη περί δυνατότητας της Ε.Ε. να αλλάξει σε φιλολαϊκή κατεύθυνση και αναδεικνύεται η αναγκαιότητα ενίσχυσης της πάλης κατά της Ε.Ε., ρήξης και την αποδέσμευσης από αυτήν, ως η μόνη διέξοδος για την υπεράσπιση των εργατικών λαϊκών δικαιωμάτων.

Στις τοπικές εκλογές κρίνεται επίσης η διαμόρφωση του πολιτικού σκηνικού που θα επιτρέψει μια φυγή προς τα μπρος των καπιταλιστικών αναδιαρθρώσεων, κυρίως σε εργασία, περιβάλλον, ιδιωτικοποιήσεις. Μέσα στο πλαίσιο των νόμων Καλλικράτης και Κλεισθένης Ι, με μοχλό το τοπικό κράτος (δήμοι και περιφέρειες), επιδιώκεται από κυβέρνηση και ΕΕ, μια στρατηγικής διάστασης διεύρυνση της κερδοφορίας του κεφαλαίου.

Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ θα παρέμβει στην εκλογική μάχη κόντρα σε αυτά τα πολιτικά σχέδια, με στόχο να βγει ενισχυμένη η γραμμή για ένα κίνημα ανατροπής και η μαχόμενη Αριστερά που μπορεί να το στηρίξει. Θα παρέμβει σε σύγκρουση με την πολιτική κυβέρνησης-ΕΕ, με γραμμή απόρριψης της αριστερής διαχείρισης «των ασφυκτικών ορίων της τοπικής διοίκησης, ως μακρύ χέρι του κεντρικού κράτους. Γι’ αυτό και οι συνδυασμοί που στηρίζει η ΑΝΤΑΡΣΥΑ σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να αποτελέσουν τμήμα μιας μόνιμης ή ευκαιριακής “δημαρχιακής πλειοψηφίας”. Η παρέμβαση της ΑΝΤΑΡΣΥΑ θα έχει αντικυβερνητική, αντιιμπεριαλιστική και αντιεθνικιστική διάσταση, ενάντια σε πόλεμο, φασισμό και ρατσισμό.

Έτσι, στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, η ΑΝΤΑΡΣΥΑ στηρίζει την Αριστερή Παρέμβαση - Αντικαπιταλιστική Κίνηση στη Δυτική Ελλάδα. Η ΑΡΠΑ θα δώσει για ακόμα μία φορά τη μάχη των περιφερειακών εκλογών με συνολικό αντικυβερνητικό, αντιΕΕ, αντιδιαχειριστικό  πολιτικό περιεχόμενο, ενάντια στο κράτος, τις Περιφέρειες και τους Δήμους του.

 Αντίστοιχα στο Δήμο της Πάτρας, η ΑΝΤΑΡΣΥΑ στηρίζει το νεοσύστατο δημοτικό σχήμα Αντικαπιταλιστική Ανατροπή στην Πάτρα- Ανταρσία σε Κυβέρνηση-ΕΕ- Κεφάλαιο με σκοπό να έρθουν στο προσκήνιο οι εργατικές και λαϊκές ανάγκες και οι διεκδικήσεις των φτωχών λαϊκών στρωμάτων. Επιμένουμε στη δράση μέσα και έξω από το περιφερειακά/δημοτικά συμβούλια, για να στηριχτούν οι αγώνες κατοίκων, εργαζομένων, ανέργων, νεολαίων, που ξεπηδούν σε κάθε γειτονιά της πόλης.

Καλούμε σε συστράτευση ανένταχτους αγωνιστές και αγωνίστριες του εργατικού λαϊκού κινήματος, δυνάμεις της αντί-ΕΕ, αντιιμπεριαλιστικής, ανατρεπτικής αριστεράς. Θα επιμείνουμε μέχρι τέλους στην ανάγκη για μια ενωτική και ενιαία παρέμβαση της ΑΝΤΑΡΣΥΑ με ένα ψηφοδέλτιο σε κάθε εκλογική μάχη, διεκδικώντας τη συνολική άνοδο του αντικαπιταλιστικού ρεύματος.

Να πάρουμε θέση ενάντια σε όσους θέλουν να επιβάλλουν με κάθε τρόπο, το δρόμο των άγριων καπιταλιστικών αναδιαρθρώσεων:

  • Για να καταδικαστεί η κυβέρνηση και η πολιτική της καθώς και η βάρβαρη αντεργατική πολιτική κεφαλαίου – ΕΕ –ΔΝΤ.
  • Για να αποδυναμωθούν οι παρατάξεις που στηρίζονται από ΣΥΡΙΖΑ-ΝΔ-ΑΝΕΛ-ΚΙΝΑΛ.
  • Για τη συντριβή του φασισμού και της νεοφασιστικής συμμορίας της Χρυσής Αυγής.

Για να ενισχυθεί το ρεύμα της αντικαπιταλιστικής-επαναστατικής αριστεράς και της πραγματικής ελπίδας για την ανάπτυξη αποτελεσματικών και νικηφόρων αγώνων διεκδίκησης των αναγκών μας.