Αρκετά έχουν γραφτεί για την διακοπή των δρομολογίων της γραμμής του Οδοντωτού Διακοπτό - Καλάβρυτα. Ο διευθυντής του ΟΣΕ Χρήστος Οικονόμου σε ανάρτηση του αναφέρει ποιοι είναι οι πραγματικοί λόγοι για την προσωρινή διακοπή του δρομολογίου του Οδοντωτού. 

"Επειδή έχω διαβάσει πολλές ανακρίβειες εδώ στο fb σχετικά με την διακοπή κυκλοφορίας στον Οδοντωτό, και επειδή είδα φωτογραφίες που κυκλοφορήσαν στο διαδίκτυο οι οποίες συγχέουν δύο άσχετα μεταξύ τους γεγονότα, θα ήθελα να σας πληροφορήσω τα εξής: Την ίδια μέρα σημειώθηκε μια αποκόλληση βράχου επί γραμμής και μια κατολίσθηση αποσαρθρωμένου εδάφους επί οδοστρώματος οδού. Σε μακρινή απόσταση μεταξύ τους και σε εντελώς διαφορετικά σημεία...

Στην πρώτη περίπτωση, βράχος ξεκόλλησε από πλαϊνό σημείο, επί γραμμής, και σε μισή ώρα είχε απομακρυνθεί με μηχάνημα. Δεν δημιουργήθηκε  το παραμικρό ζήτημα. Στην δεύτερη περίπτωση έγινε κατολίσθηση εδαφικού υλικού, στο οδόστρωμα της δημοτικής οδού Καλαβρύτων-Ζαχλωρούς. Όχι στην γραμμή του Οδοντωτού.

Επειδή όμως από κάτω από τον δρόμο διέρχεται η γραμμή, και επειδή η κατολίσθηση προκάλεσε αποκάλυψη επικρεμάμενων ογκόλιθων που βρίσκονται σε οριακή ισορροπία, (με κίνδυνο αυτοί να καταπέσουν με άγνωστες συνέπειες ανά πασά στιγμή,) και παρατηρήθηκαν επιπρόσθετα και ρηγματώσεις στο οδόστρωμα, για προληπτικούς λόγους ασφαλείας επιβατών και εργαζομένων, αποφασίστηκε η διακοπή της κυκλοφορίας μέχρις ότου, οι επικρεμάμενοι  αυτοί ογκόλιθοι, απομακρυνθούν με μηχανικά μέσα από τον Δήμο ή την ΠΔΕ. Η γραμμή δεν έχει μέχρι τώρα καμία ζημιά. Για όλους εμάς που εργαζόμαστε στον σιδηρόδρομο προέχει η ασφάλεια".