Θυμάστε που γράφαμε για το αεροδρόμιο του Αράξου και τα 270 ιστορικού και κλασικού τύπου αυτοκίνητα που έρχονται στην Δυτική Ελλάδα για να ξεκινήσουν από εδώ το tour τους σε όλη την χώρα; 

Ε, λοιπόν μάθαμε ακόμα περισσότερες λεπτομέρειες για το event αυτό που αποτελεί μία διαφήμιση της περιοχής μας προς το εξωτερικό, βασισμένη σε μία εναλλακτική μορφή τουρισμού που θα πρέπει να της δώσουν κάποια στιγμή τα ΜΜΕ και οι φορείς της αχαϊκής πρωτεύουσας την ανάλογη σημασία. 

Σύμφωνα με τα όσα μας είπε ο Χαράλαμπος Τομάσης, ο εκπρόσωπος στην Πάτρα της διοργανώτριας εταιρείας και ο άνθρωπος που τρέχει αυτές τις μέρες για να διευθετήσει όλες τις λεπτομέρειες, δεν είναι η πρώτη φορά που έρχονται στην περιοχή μας οι οδηγοί των κλασικών αυτοκινήτων, επιλέγοντας από την Αχαΐα να ξεκινήσουν το ταξίδι τους. 

"Είναι η τέταρτη φορά που έρχονται στη περιοχή μας, ξεκινώντας το ταξίδι τους από τα μέρη μας. Είναι λάτρεις της Ελλάδος, την αγαπάνε και φυσικά τους αρέσουν τα μέρη μας και για αυτό ξεκινούν το ταξίδι τους του από εδώ" τονίζει.


Ποια είναι η εταιρεία που φέρνει 270 κλασικά αμάξια

Ας τα πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή. Η εταιρεία που διοργανώνει το ταξίδι αυτό στην Ελλάδα προέρχεται από το Βέλγιο και ονομάζεται Touramical. 

Είναι η μεγαλύτερη εταιρεία στον κόσμο στις διοργανώσεις τέτοιων ειδών tours και γενικότερα στον εναλλακτικό τουρισμό, διοργανώνοντας εκδρομές σε διάφορα σημεία του κόσμου. 

Έδρα της είναι η Αμβέρσα, ενώ το κύρος και το βεληνεκές της είναι γνωστό σε όλα τον κόσμο και ειδικότερα στα ταξιδιωτικά πρακτορεία και στους ανθρώπους που ασχολούνται με τον τουρισμό. 

Η έναρξη του Touramical ουσιαστικά είναι στις 4 με 5 Μαίου, τότε που γίνεται στην Αμβέρσα ένα event με τη συμμετοχή όλων των οδηγών και των ανθρώπων που θα συνοδεύσουν την αποστολή.

Εκεί θα μπουν τα αυτοκόλλητα συμμετοχής και θα δοθεί το road book με όλες τις πληροφορίες της διαδρομής, τα επικίνδυνα σημεία, τις ενδιάμεσες στάσεις, αλλά και τα σημεία αναφοράς - αξιοθέατα της κάθε διαδρομής. 

Στο tour αυτό που θα γίνει στην Ελλάδα συμμετέχουν συνολικά πάνω από 600 άτομα. Πρόκειται για τους οδηγούς των αυτοκινήτων, τους συνοδηγούς τους, αλλά και περίπου 50 άτομα που θα συνοδεύουν τα γκρουπ.

Οι περισσότεροι από αυτούς προέρχονται από το Βέλγιο. Μαζί τους οι οδηγοί και οι συνοδηγοί των αυτοκινήτων θα έχουν ασθενοφόρο, κινητή ιατρική μονάδα με γιατρό και νοσηλευτές, τεχνικό επιτελείο για τυχόν βλάβες στα αυτοκίνητα, αλλά και συνεργείο με φωτογράφους και καμεραμαν που θα καλύπτουν μέρος του event. Μιλάμε για οργανωμένα πράγματα που στην Ελλάδα φυσικά δεν βλέπουμε κάθε τόσο.


Πότε έρχονται τα γκρουπ και ποιες οι διαδρομές που θα πάνε

Τα 270 αυτοκίνητα ιστορικού και κλασικού τύπου που θα έρθουν στο νέο λιμάνι της Πάτρας θα φτάσουν μέσω των γραμμών της Anek Lines. Συγκεκριμένα θα ταξιδέψουν με ειδικές νταλίκες από την Αμβέρσα στην Ιταλία, με προορισμό την Αγκόνα και την Βενετία. 

Εκεί τα αυτοκίνητα θα μπουν στα πλοία της γραμμής της Anek Lines και θα φτάσουν στο νέο λιμάνι της Πάτρας σε δύο γκρουπ. Το πρώτο γκρουπ με 140 περίπου αυτοκίνητα θα φτάσει στην Πάτρα στις 9 Μαΐου το βράδυ στις 23:30 και το άλλο γκρουπ με τα υπόλοιπα αυτοκίνητα θα έρθει την Πέμπτη στις 10 του μήνα στις 10 με 11 το πρωί. 

Στο μεταξύ σε γκρουπ θα φτάσουν στο αεροδρόμιο του Αράξου και οι οδηγοί των αυτοκινήτων, μαζί με τους συνοδηγούς και τους ανθρώπους της αποστολής. Η άφιξη τους θα χωριστεί σε τρία γκρουπ στις 10, στις 11 και στις 12 του μήνα. Τα αυτοκίνητα θα φτάσουν στο αεροδρόμιο του Αράξου για να τα παραλάβουν οι οδηγοί τους.

Έτσι και αλλιώς δεν θα αναχωρήσουν όλα τα αυτοκίνητα μαζί από το αεροδρόμιο του Αράξου και η διαδρομή του tour δεν θα είναι ίδια για τα τρία γκρουπ. Το πρώτο γκρουπ θα αναχωρήσει προς Πύλο ακολουθώντας την διαδρομή προς την Μεσσηνία και το Costa Navarino. Στη συνέχεια θα ανέβει προς το Πορτοχέλι για να περάσει από Αθήνα, Καμμένα Βούρλα, Θεσσαλονίκη και Γιάννενα.

Αντιστρόφως ανάλογη θα είναι η διαδρομή του δεύτερου γκρουπ (ξεκινώντας δηλαδή από Γιάννενα σαν πρώτο προορισμό και πηγαίνοντας προς τα κάτω), ενώ στα αυτοκίνητα του τρίτου γκρουπ θα χωριστούν στις δύο παραπάνω διαδρομές. Σε κάθε διαδρομή περιλαμβάνονται ενδιάμεσες στάσεις σε σημεία αναφοράς και αξιοθέατα, αλλά και σε καταστήματα εστίασης για φαγητό. 


Θα σταθμεύσουν στο Καλλιμάρμαρο Στάδιο της Αθήνας

'"Σκοπός μας είναι να καταλάβουν και να γευτούν τα μέλη της εκδρομής και της αποστολής αυτής την ελληνική φιλοξενία, πέρα από το να δουν τις ομορφιές της χώρας μας και ειδικότερα της ηπειρωτικής Ελλάδας. Θέλουμε να φύγουν από την Ελλάδα με τις καλύτερες των εντυπώσεων" τονίζει ο κ. Τομάσης. 

Αξίζει να σημειωθεί ότι τα αυτοκίνητα των τριών αυτών γκρουπ θα είναι για ορισμένες ημέρες στο Καλλιμάρμαρο της Αθήνας (στις 12, στις 13, στις 14 και στις 15 του μήνα) και εκεί ο κόσμος θα μπορεί να τα δει από κοντά και να τα φωτογραφήσει, με φόντο έναν χώρο που σίγουρα αποτελεί σημείο αναφοράς για τον ελληνικό πολιτισμό και έχει το δικό του αντίκτυπο στην παγκόσμια κοινότητα. 

Τα αυτοκίνητα που συμπεριλαμβάνονται στην αποστολή ορισμένα είναι πανάκριβα και άλλα σπάνια, καθώς δύσκολα θα δούμε πάλι τέτοια μοντέλα στους δρόμους της Δυτικής Ελλάδος. Πρόκειται για μοντέλα ιστορικά, προερχόμενα από τις μεγαλύτερες φίρμες αυτοκινήτων και το καθένα από αυτά αποτελεί μία ξεχωριστή σελίδα για τον βιομηχανικό πολιτισμό και την τεχνολογία του νεότερου κόσμου. 

Οι εκδρομείς από το Βέλγιο θα αναχωρήσουν με τον ίδιο τρόπο που έφτασαν για το Βέλγιο, σε τρία γκρουπ, στις 16, στις 17 και στις 18 του μήνα. Οι συμμετέχοντες στην αποστολή είναι άτομα που έχουν ασφαλώς μία ευρεία οικονομική δυνατότητα και φυσικά το tour αυτό θα ενισχύσει τις τοπικές αγορές των μερών από τα οποία θα περνάει. 

Το σημαντικότερο είναι ότι οι εικόνες από το tour θα ταξιδέψουν σε όλο τον κόσμο και θα αποτελέσουν μία έμμεση διαφήμιση για την χώρα μας. "Έχουμε στο πλευρό μας, στην προσπάθεια αυτή που κάνουμε το σύνολο των φορέων της κάθε περιοχής" τονίζει ο κ. Τομάσης. "Ειδική μνεία όμως χρειάζεται να κάνουμε στην Περιφέρεια της Δυτικής Ελλάδος και στον κ. Κατσιφάρα που από την πρώτη στιγμή έχει σταθεί αρωγός και μας έχει βοηθήσει σε ότι και αν έχουμε ζητήσει". 


Classic Car Event And Touramical 2017


Touramical - Tour Amical 2014 Athens HELLAS


12º Touramical 2015 1

(Οι φωτογραφίες και τα βίντεο είναι από τις σελίδες της εταιρείας στο facebook και στο διαδίκτυο).